400 woningen in nieuwe woonwijk Dordts Buiten

Voor de nieuwe woonwijk Amstelwijck is weer een volgende stap gezet. Samen met de ontwikkelaars Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis hebben we de ontwikkelovereenkomst getekend voor de bouw van 400 woningen in het deelproject Dordts Buiten.

In deze groene en duurzame woonwijk komen eengezins-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande koopwoningen. Vanaf 2022 start de verkoop.

Dordts Buiten

Dordts Buiten is onderdeel van Amstelwijck, de nieuwe woonwijk van Dordrecht op de plaats van onder andere het oude Refajaziekenhuis en het sportpark Amstelwijck. Met in totaal 800 nieuwe woningen levert Amstelwijck een belangrijke bijdrage aan de hele bouwopgave van Dordrecht van 10.000 woningen. Amstelwijck is onderdeel van de Spoorzone, waarlangs Dordrecht zich verder wil ontwikkelen.

Wethouder Maarten Burggraaf van gemeente Dordrecht: "Ik kijk nu al uit naar de oplevering van Dordts Buiten. Het wordt een prachtige, moderne groene wijk waar alleenwonenden, stellen en gezinnen prachtig in het groen kunnen wonen en kinderen fijn op kunnen groeien."

Woningbouw in Amstelwijck

In Amstelwijck komen totaal 800 woningen. Dordts Buiten is een van de deelgebieden. ABB Bouwgroep bouwt Amstelwijck Park op het voormalige Refaja Ziekenhuisterrein. Binnenkort start hiervoor de verkoop van de eerste fase van in totaal 190 woningen. Daarnaast staan er ook 50 woningen gepland in Amstelwijck Smitzigt. De aanbesteding daarvoor start nog in de eerste helft van dit jaar. Het laatste deelgebied, langs het spoor zal pas over een paar jaar in ontwikkeling worden gebracht.

Benieuwd naar hoe het er uit komt te zien? Kijk op www.dordts-buiten.nl