Maart

• Avondklok vanaf 22.00 uur

31 maart 2021

Vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in. Dat betekent dat iedereen tussen 22.00 uur 's avonds en 04.30 uur 's ochtends binnen blijft.

• Inzameling huishoudelijk afval verandert vanaf maandag 29 maart

26 maart 2021

Vanaf maandag 29 maart wijzigt de inzameling van huishoudelijk afval in Dordrecht. Het gaat om het ophalen van plastic, blik en drinkpakken, gft en etensresten en restafval.

• Maatregelen tegen corona blijven gelden

23 maart 2021

De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd.

• Uitslagen verkiezing Tweede Kamer

22 maart 2021

Maandag 15 maart, dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart waren in Nederland de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer. De processen-verbaal van de stembureaus en van het aantal stemmen in Dordrecht zijn vastgesteld. Afschriften ervan liggen ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor en staan op deze webpagina.

• Bouwstof meten bij werkzaamheden N3: doet u mee?

19 maart 2021

Momenteel renoveert Rijkswaterstaat de N3. Aan deze enorme klus is ook een innovatief project gekoppeld: Bouwstofwijzer. Speciale meetkasten meten hoeveel stof er vrijkomt binnen 300 meter van de bouwlocatie. De resultaten worden gebruikt om te onderzoeken hoe overlast door fijnstof bij bouwwerkzaamheden kan verminderen. Er zijn inmiddels in de directe omgeving meetkasten geplaatst op lantaarnpalen. Ook bewoners uit Crabbehof en Sterrenburg die in de buurt van de bouwwerkzaamheden wonen, kunnen meedoen aan het project door een meetkastje bij hun woning te plaatsen.

• Voorlopige definitieve uitslag verkiezingen Tweede Kamer

19 maart 2021

Alle stemmen in Dordrecht zijn geteld. De voorlopige definitieve uitslag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer is bekend. Deze uitslag geldt tot maandag 22 maart 2021, 10.00 uur. Dan stelt het hoofdstembureau de definitieve uitslag vast.

• Samen werken aan gezondheid in Dordts Preventieakkoord

19 maart 2021

Een gezonde leefstijl moet voor iedereen in Dordrecht gemakkelijk een gewoonte (kunnen) worden. Wij nodigen verenigingen, instellingen en organisaties uit om daar samen werk van te maken.

• N3 komend weekend afgesloten

17 maart 2021

Vrijdag 19 maart 22.00 uur tot maandag 22 maart 05.00 uur is de N3 afgesloten. Het gaat om beide richtingen tussen de afslag bij de Merwedestraat en de A16. Alle op- en afritten zijn ook dicht. Rijkswaterstaat start vrijdagavond om 21.00 uur met het afsluiten van de op- en afritten. De N3 zelf is als laatste aan de beurt en is om 22.00 uur helemaal dicht. De fiets- en voetpaden langs de N3 blijven open.

• Kruising Singel met Stationsweg gaat dicht voor auto's

15 maart 2021

Begin mei passen we de kruising Singel-Stationsweg aan. Doorgaand verkeer op de Singel is dan niet meer mogelijk. Daardoor wordt het rustiger op de Singel. Dit past beter bij de 30 km weg die de Singel eigenlijk is.

• Burgemeester Wouter Kolff: We zitten nog in lockdown maar de kleine versoepelingen van de maatregelen bieden hoop.

12 maart 2021
  • 400 woningen in nieuwe woonwijk Dordts Buiten

12 maart 2021

Voor de nieuwe woonwijk Amstelwijck is weer een volgende stap gezet. Samen met de ontwikkelaars Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis hebben we de ontwikkelovereenkomst getekend voor de bouw van 400 woningen in het deelproject Dordts Buiten.

• Nadere regels terrassen Dordrecht

17 maart 2021
  • Geen verdere verruiming lockdown

09 maart 2021

Vaccinaties bieden perspectief, maar het hoge aantal coronabesmettingen geeft nu geen ruimte voor versoepelingen. Nederland blijft tot en met 30 maart in lockdown. Vanaf 16 maart gelden een aantal kleine aanpassingen.

• Investering van 4 miljoen in herstel Dordtse samenleving

05 maart 2021

Er komt een herstelfonds voor het houden en sterker maken van de Dordtse samenleving. Dat is het voorstel van het college aan de gemeenteraad. Het geld van €4 miljoen maakt onderdeel uit van een herstelplan. Dit plan is voor de jaren na de coronacrisis.

• Kleine fouten in bijlage stempas

01 maart 2021

In de bijlage bij de stempas en op de kandidatenlijst zitten helaas kleine fouten. Het gaat hier om een verkeerde straatnaam of een verkeerd huisnummer.

• Winkelen op afspraak

01 maart 2021

Vanaf 3 maart kun je winkelen op afspraak. Ook in de niet-essentiële winkels.

• Praat mee over aardgasvrij wonen!

01 maart 2021

Nederland gaat van het aardgas af. De overheid heeft dat in het Klimaatakkoord bepaald. Vóór 2050 gaan we over op andere, schonere warmtebronnen voor het verwarmen van onze gebouwen én voor koken en douchen. Bij het gebruik van aardgas komt namelijk CO₂ vrij en dat draagt bij aan de opwarming van de aarde. De opwarming zorgt ervoor dat ons klimaat verandert. We krijgen meer last van droogte, hitte en hevige regenval. Stoppen met het gebruik van aardgas zorgt voor een flinke afname van de CO₂-uitstoot. En hoe minder CO₂ in de lucht, hoe beter het is voor het klimaat. Dus ook in Dordrecht gaan we van start met de overgang naar aardgasvrij.

• Doe mee met de actie groepsaankoop zonnepanelen!

01 maart 2021

De zon is een gratis energiebron waarmee u zelf energie kunt opwekken. En door zelf energie op te wekken, kunt u flink besparen op uw energierekening. Energie opwekken met zonnepanelen is daarnaast beter voor het milieu. Vorig jaar is er een zeer succesvolle groepsaankoop actie van zonnepanelen geweest. Daarom organiseert de gemeente samen met het Regionaal Energieloket een vervolgactie om het kopen of huren en installeren van zonnepanelen goedkoper en makkelijk te maken.