Kinderen kunnen nu gratis proeflessen sport volgen

In Dordrecht kunnen kinderen kiezen uit veel sportieve activiteiten. Dansen, hockey boulderen, om er maar een paar te noemen. Maar wat is er allemaal, wanneer en waar? Hoe kom je als kind er (gratis) achter wat het beste bij je past?

Het gratis sportaanbod is nu overzichtelijk gebundeld op Luuk Sport in Dordt', hét on- en offline sportplatform voor schoolkinderen in Dordrecht. Vanaf 23 september 2021 kunnen basisschoolkinderen in Dordrecht zich inschrijven voor verschillende proeflessen.

Sporten uitproberen

Kinderen kunnen op deze manier zonder veel moeite te hoeven doen, iedere keer een andere sport uitproberen. Dat is fijn want tegenwoordig is de verleiding voor kinderen groot, om teveel of te lang achter de computer, telefoon of tv te zitten. Alle Dordtse schoolkinderen krijgen een boekje met het gratis proefaanbod. Het is een leuke manier om diverse sporten uit te proberen. Daardoor kiezen kinderen een sport die het beste bij ze past. Inschrijven is gratis. Het zijn ook proeflessen. Je hoeft niet gelijk lid te worden.

Ze kunnen via het zoekveld 'inschrijven activiteit' zien welke activiteiten er zijn en je kunt filteren op bijvoorbeeld soort activiteit, dag, wijk.

Op donderdag 16 september 2021 startte wethouder Sport Marco Stam de website officieel. Wethouder Stam deelde het eerste boekje (Luuk Sportief) uit op het schoolplein van de Prinses Julianaschool in Dordrecht.

Sportakkoord: Dordtse Aanpak Verenigingen

Het stimuleren van een positief sportklimaat is onderdeel van het sportakkoord 'Dordtse Aanpak Verenigingen'. Dit sportakkoord is twee jaar geleden ondertekend met diverse sportverenigingen in Dordrecht.