• Coronaproof maatregelen binnenstad stoppen

28 september 2021

Per 1 oktober 2021 worden ook de laatste coronaproof maatregelen in de binnenstad opgeheven. De markt gaat weer terug naar de oude (voor corona) opstelling.

• Dordtse kinderen trappen Nationale Kraanwaterdag af

21 september 2021

Hoera, het is woensdag Nationale Kraanwaterdag! Op basisscholen en bso’s is dan volop aandacht voor kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Leerlingen leren waarom water belangrijk is voor het lichaam.

• Campagne Sportlief voor positieve sfeer sportverenigingen

20 september 2021

Zes sportverenigingen in Dordrecht doen mee aan de Sportlief-campagne die deze week van start gaat. Met de campagne willen de sportverenigingen de sfeer op de verenigingen positief beïnvloeden, zodat jong en oud veilig en plezierig kan blijven sporten. De campagne is gericht op de verschillende doelgroepen: kinderen, bestuursleden, trainers en coaches en andere leden. Wethouder Marco Stam startte op 18 september 2021 de campagne, op de ijsbaan in de Sportboulevard.

• Kinderen kunnen nu gratis proeflessen sport volgen

17 september 2021

In Dordrecht kunnen kinderen kiezen uit veel sportieve activiteiten. Dansen, hockey boulderen, om er maar een paar te noemen. Maar wat is er allemaal, wanneer en waar? Hoe kom je als kind er (gratis) achter wat het beste bij je past?

• Einde Tozo en TONK regeling in zicht. (Financiële) ondersteuning blijft

16 september 2021

Vanaf 1 oktober 2021 stoppen de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) en de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

• Blauwe brug 12 weken dicht voor aanleg extra aanrijroute hulpdiensten

16 september 2021

Vanaf maandag 27 september kunnen (brom)fietsers en wandelaars 12 weken de Blauwe brug over het Wantij niet gebruiken. De brug is dan dicht voor werkzaamheden. De aannemer maakt de brug sterker, zodat hulpdiensten bij een calamiteit op de Staart ook via Stadspolders naar de Staart kunnen rijden. Het werk aan de brug duurt tot vrijdag 17 december. Fietsers rijden tot die tijd om via de Wantijbrug langs de N3. Dit is tijdelijk de enige mogelijkheid om het Wantij over te steken. De omleidingsroutes staan aangegeven met borden.

• Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

15 september 2021

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan.

• Cultuurmakelaar houdt spreekuur

06 september 2021

Dordrecht heeft een cultuurmakelaar. Cultuurmakelaar Judith Frederiks houdt de komende tijd spreekuren in de bibliotheek. Het eerste is op vrijdag 10 september.

• Doe mee met de isolatieactie HR++ glas!

06 september 2021

Goede isolatie zorgt voor een prettig huis dat warm is in de winter en koel in de zomer. Daarom houdt de gemeente samen met het Regionaal Energieloket een actie om het isoleren van uw ramen voor u goedkoper en makkelijk te maken.

• Zon-offensief gemeente Dordrecht

02 september 2021

In Dordrecht gebeurt veel op het gebied van duurzame energie. De gemeente Dordrecht zet vol in op zonne-energie richting een energieneutraal Eiland van Dordrecht. Dit zon-offensief begint bij daken van gebouwen, zowel van bedrijven als woningen. Acties voor zon-op-bedrijfsdaken zijn heel succesvol in Dordrecht. Zo hebben veel bedrijven op Dordtse Kil III en DistriPark Dordrecht (voorheen Dordtse Kil IV) ervoor gekozen hun grote dakoppervlakken te gebruiken voor zonne-energie.