Binnenkort: controle hondenbelasting

Heeft u sinds kort een hond in huis, maar weet de gemeente dat nog niet? Tip: meld dan uw hond aan. Geef ook door als uw hond is overleden of verhuisd. Zodat de gemeente over de juiste gegevens beschikt. En u niet te veel of te weinig belasting betaalt.

Vanaf 29 oktober voert de gemeente de controle hondenbelasting uit. U kunt dan bezoek krijgen van een controleur. Hij of zij zal u vragen of onze gegevens over het aantal honden dat u heeft, nog kloppen. Bent u niet thuis, dan krijgt u een brief in de bus en een formulier waarmee u uw hond kunt aan- of afmelden.

Online aan- of afmelden

Uw wijziging doorgeven kan ook via de Digitale Belastingbalie: belastingbalie.drechtsteden.nl (DigiD nodig). In de belastingbalie kunt u ook uw gegevens controleren. Zo ziet u of het juiste aantal honden op uw adres staat ingeschreven. Hiervoor logt degene in die op uw adres de aanslag gemeentelijke belastingen ontvangt.

Wie krijgt u aan de deur

U betaalt hondenbelasting voor elke hond die u heeft. Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden (GBD) is verantwoordelijk voor de heffing en inning van hondenbelasting. Bureau Legitiem voert de controles in opdracht van GBD uit. De controleurs kunnen zich legitimeren en vragen nooit om contant geld.