Anoniem wapens inleveren op het politiebureau

Van 11 tot en met 17 oktober kunnen Dordtenaren hun wapen(s) anoniem en zonder straf inleveren. Dit kan bij het politiebureau aan de Overkampweg.

Sinds 2019 is er een landelijke toename van vooral steekincidenten waarbij jongeren betrokken zijn. Dit is een zorgelijke ontwikkeling. Wapenbezit leidt eerder tot het gebruik van het wapen. De landelijke inleveractie draagt uit dat wapens niet het juiste antwoord zijn op conflicten. Een afname van wapenbezit draagt bij aan een veiligere samenleving voor jong en oud.

Inleveractie

Naast deze inleveractie werken wij samen met diverse partijen in de stad om het wapenbezit terug te dringen. Zo wordt preventief gefouilleerd en gaan jongerenwerkers in gesprek met jongeren over de gevolgen van het dragen van steekwapens.

De landelijke inleveractie wordt georganiseerd in de Week van de Veiligheid. Van 11 tot en met 17 oktober 2021 kunnen Dordtenaren wapens inleveren:

Steekwapens

Steekwapens kunt u anoniem en zonder straf inleveren. Dit kan in de speciaal daarvoor beschikbaar gestelde inleverbox in het politiebureau aan de Overkampweg.

Vuurwapens

Ook vuurwapens kunt u inleveren. Dit kan niet anoniem, maar wel zonder straf. Om een vuurwapen in te leveren maakt u een afspraak via telefoonnummer 0900 - 8844. De politie haalt het vuurwapen in burgerkleding thuis op.

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie over de inleveractie van wapens op de site van de rijksoverheid.