• Binnenkort: controle hondenbelasting

Heeft u sinds kort een hond in huis, maar weet de gemeente dat nog niet? Tip: meld dan uw hond aan. Geef ook door als uw hond is overleden of verhuisd. Zodat de gemeente over de juiste gegevens beschikt. En u niet te veel of te weinig belasting betaalt.

• Droom mee over het Maasterras in het StadsLab Dordtse Spoorzone

21 oktober 2021

Zie jij jezelf al in een autovrije wijk wonen, tussen het groen en uitkijkend op het water van de Oude Maas?

• Hulpteam steunt ouders toeslagenaffaire

De Sociale Dienst Drechtsteden biedt hulp aan ouders die in de problemen zijn gekomen door de toeslagenaffaire. Daarvoor is er het Hulpteam Toeslagen.

• Begroting 2022 verstevigt koers naar 2030

08 oktober 2021

Het herstel uit de coronacrisis steunen en verder inzetten op groei van de stad. Dat staat centraal in de begroting voor 2022 van burgemeester en wethouders.

• Anoniem wapens inleveren op het politiebureau

07 oktober 2021

Van 11 tot en met 17 oktober kunnen Dordtenaren hun wapen(s) anoniem en zonder straf inleveren. Dit kan bij het politiebureau aan de Overkampweg.

• Hoogwaterseizoen is begonnen

05 oktober 2021

Van oktober tot en met maart is het ‘stormseizoen’. Dan is de kans op hoogwater groter dan in de rest van het jaar. Als het water rondom het eiland van Dordrecht heel hoog wordt, merken we dat vooral in de binnenstad.

• Tennet vergroot capaciteit hoogspanningsnet

01 oktober 2021

We wekken in Nederland steeds meer duurzame energie op. Dat is goed nieuws! Maar dat vraagt ook steeds meer van het elektriciteitsnetwerk. Tennet, de beheerder van het landelijke hoogspanningsnet, wil daarom de capaciteit van de bestaande hoogspanningsverbinding tussen Krimpen aan den IJssel en Geertruidenberg uitbreiden. Een stukje van dit net gaat over Dordrecht. Tennet vervangt de geleiders tussen de hoogspanningsmasten door geleiders met een grotere capaciteit. Ook voert Tennet onderhoud uit aan het net en de masten.

• Burgerhulpverleners redden levens

04 oktober 2021

Elk jaar krijgen ruim 15.000 Nederlanders een hartstilstand. In Dordrecht worden jaarlijks gemiddeld meer dan 100 reanimaties verricht. Als iemand een hartstilstand krijgt, telt elke seconde.