Stimuleringslening maakt energiebesparing bereikbaar

Als gemeente vinden we het belangrijk dat alle Dordtenaren hun huis energiezuiniger kunnen maken. Daarom hebben we de Stimuleringslening Energiezuinig Wonen in het leven geroepen. Sinds 3 november kunt u die aanvragen.

Wilt u uw eigen huis energiezuiniger maken, maar heeft u niet voldoende geld om dit te betalen? De Stimuleringslening Energiezuinig Wonen is een steuntje in de rug. Tegen aantrekkelijke voorwaarden leent u geld voor energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld dak- of vloerisolatie of isolerend dubbelglas (HR++). U kunt de lening ook inzetten voor zonnepanelen.

Aantrekkelijke voorwaarden

U kunt een bedrag lenen tussen 2.500 en 25.000 Euro. U leent het bedrag tegen een vaste lage rente van 1,5%. De kosten zijn niet hoog en verdienen zich meestal terug. Energiebesparing is goed voor uw portemonnee en voor het klimaat. Daarnaast neemt uw woonplezier toe en stijgt de waarde van uw woning.

Met de lening kunt u ook gebruik maken van de landelijke subsidies voor energiebesparing. Die kunt u meestal pas aanvragen, nadat u de investering heeft gedaan.

Aanvragen

Wilt u gebruik maken van de Stimuleringslening? U vraagt de lening aan via het formulier op www.dordrecht.nl/stimuleringslening. Hier vindt u ook meer informatie over de voorwaarden en het proces.