Energie besparen levert meer op dan u denkt

In huis kunt u flink op energie besparen. Dat is goed voor het klimaat en fijn voor uw woonplezier. En door slimmer om te gaan met energie kunt u op uw energierekening besparen. Dit is belangrijk, zeker nu de energieprijzen stijgen. Daarom is de gemeente Dordrecht gestart met de campagne ‘Slim Energie Besparen’.

Energie besparen doet u op uw eigen manier, stap voor stap. In de campagne ‘Slim Energie Besparen’ geven we praktische tips om je woning energiezuiniger te maken. We laten zien wat de voordelen zijn van energie besparen. Daarnaast geeft de campagne inzicht in de verschillende mogelijkheden om je huis duurzamer te verwarmen. Op de website slimenergiebesparendordrecht.nl ziet u welke mogelijkheden er in Dordrecht zijn. En wat het beste bij u past.

Help ook mee en wordt energieconciërge!

Energie besparen is een belangrijke opgave. Deze taak moeten we samen oppakken. Daarom zoeken Drechste Stromen en Het Vogelnest met spoed een energieconciërge. Als energieconciërge gaat u op bezoek bij mensen met een kleine beurs en een slecht geïsoleerd huis. U helpt hen hun woning en gedrag energiezuiniger te maken. Meer informatie vindt u op de website van Drechtse Stromen.

Energieneutraal

In 2050 wil Nederland energieneutraal zijn. Om te werken aan een duurzame leefomgeving is een belangrijke stap om energie te besparen. Want alle energie die niet wordt gebruikt, hoeven we ook niet op te wekken. Met verschillende partners als Drechtse Stromen, Het Regionaal Energieloket, Woonbron en Trivire bundelt de gemeente Dordrecht haar krachten om inwoners de komende maanden en jaren praktische en betaalbare maatregelen aan te bieden.

Campagnebeeld Slim energie besparen