• Onderhoud fietspad Papendrechtsebrug

29 november 2021

Rijkwaterstaat voert vanaf januari 2022 groot onderhoud uit aan het fietspad van de Papendrechtsebrug. Hiervoor is het helaas nodig het fietspad van 31 januari tot 30 april helemaal af te sluiten. Dagelijks maken zo'n 3.500 fietsers gebruik van deze brug, waaronder veel scholieren en mensen die naar hun werk moeten. De afsluiting levert voor hen veel overlast en vertraging op. De gemeente is blij dat brug wordt aangepakt, maar we willen wel graag dat er een goed en gratis alternatief komt voor deze fietsers. We zijn in goed overleg met Rijkswaterstaat over de mogelijkheden daarvoor.

• Toegang autoluwe binnenstad verruimd na aanscherping coronamaatregelen

28 november 2021

Vrijdag 26 november 2021 heeft het kabinet verscherpte coronamaatregelen aangekondigd. Deze gaan zondag 28 november in. Horeca en niet-essentiële winkels moeten dan de deuren om 17.00 uur sluiten voor bezoekers. Om het afhalen en bezorgen in de binnenstad mogelijk te maken, passen we bij de doorgang Visstraat de venstertijden aan voor het inrijden van het autoluwe gebied. We verruimen de tijd waarin ook voertuigen zonder ontheffing het gebied in mogen. Dat wordt tussen 17.00 uur en 11.00 uur de volgende dag. Deze tijden gaan vanaf zondag 28 november in en gelden zolang de aangescherpte maatregelen van kracht zijn.

• Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

27 november 2021

Vanaf zondag 28 november om 05.00 uur gelden strengere coronamaatregelen.

• Gratis cadeaubon om energie te besparen groot succes

17 november 2021

Sinds 5 november konden huurders en appartementseigenaren een gratis cadeaubon aanvragen met een waarde van 70 euro. De actie is een groot succes. In korte tijd zijn alle beschikbare cadeaubonnen vergeven. De gemeente kijkt of de actie begin volgend jaar een vervolg kan krijgen.

• Besmettingen moeten omlaag: strengere regels om contacten te beperken

12 november 2021

Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. De maatregelen gaan in op zaterdag 13 november om 18.00 uur en gelden in ieder geval tot zaterdag 4 december.

• Stimuleringslening maakt energiebesparing bereikbaar

10 november 2021

Als gemeente vinden we het belangrijk dat alle Dordtenaren hun huis energiezuiniger kunnen maken. Daarom hebben we de Stimuleringslening Energiezuinig Wonen in het leven geroepen. Sinds 3 november kunt u die aanvragen.

• Burgemeester Wouter Kolff: "Beste Dordtenaren, hoe gaat het met jullie?"

05 november 2021
  • Mondkapje en coronatoegangsbewijs op meer plekken verplicht

11 augustus 2022

Vanaf 6 november 2021 zijn op meer plekken een mondkapje en een coronatoegangsbewijs verplicht. Het aantal coronapatiënten in ziekenhuis neemt namelijk snel toe.

• Ook zonder afspraak vaccineren in Dordrecht

Ben je nog niet gevaccineerd tegen Corona? Dan kun je van dinsdag 2 november tot en met zaterdag 6 november een prik tegen Corona krijgen.