Mei

• Afvalbrengstation open tot 18.15 uur

01 juni 2021

Het Afvalbrengstation aan de Baanhoekweg is van maandag tot en met zaterdag op van 9.00 tot 18.15 uur. Dat is langer dan u gewend was.

• Foutje (in de straatnaam) bedankt!

28 mei 2021

De gemeente Dordrecht telt ruim 1.070 namen voor straten, pleinen, paden en wegen. Van Aagje Dekenstraat tot Zwanenplaatweg. Met de namen van planten, dieren, bomen, gebouwen, maar ook veel namen van mensen. Soms met extra informatie, zoals geboorte- en sterfjaar.

• Er wordt meer mogelijk vanaf 5 juni

28 mei 2021

Het kabinet versoepelt de coronaregels per 5 juni. Dat is een paar dagen eerder dan gepland.

• Dordrecht en de Bulgaarse stad Varna vieren hun 20-jarige vriendschap

27 mei 2021

De Bulgaarse ambassadeur, zijne Excellentie de heer Konstantin Dimitrov en de Dordtse burgemeester Wouter Kolff plantten zojuist samen Bulgaarse rozen. Dit deden zij om het 20-jarig jubileum van de stedenband te vieren.

• Vijf opruimdagen in juni

27 mei 2021

Opgeruimd staat netjes! Gemeente en HVC houden opruimdagen in de wijken. In juni zijn ze in: Wielwijk, Crabbehof, Staart, Sterrenburg en Dubbeldam.

• GFT en etensresten in de zomer elke week opgehaald

26 mei 2021

HVC haalt in de maanden juni, juli en augustus elke week gft en etensresten op. Zo maken we het scheiden van afval in de warme maanden nog makkelijker. Het kan betekenen dat HVC uw bak voor gft en etensresten op een andere dag leegt. HVC stuurt alle huishoudens die een groene bak hebben hierover een brief. De nieuwe ophaaldagen vindt u ook gemakkelijk terug in de afval-app of op hvcgroep.nl/afvalkalender.

• Burgemeester Wouter Kolff: 'Het is fijn dat er weer wat meer mogelijk is'

21 mei 2021
  • Maandbedragen van de TONK regeling zijn verhoogd

21 mei 2021

Voor inwoners van de Drechtsteden biedt de Sociale Dienst Drechtsteden vanaf 5 maart 2021 de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aan.

• Online bijeenkomst Rijkswaterstaat over werkzaamheden in de zomer

19 mei 2021

Rijkswaterstaat werkt komende zomer niet alleen aan de N3. Er wordt ook gewerkt aan de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht en de nieuwe aansluiting A15/N3/N214. Hiervoor is het nodig om wegen af te sluiten. Om weggebruikers hierover te informeren, organiseren ze een online bijeenkomst op maandagavond 31 mei om 20.00 uur.

• Tweede stap openingsplan op 19 mei

17 mei 2021

Het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van mensen met corona is verder gedaald. Dat betekent dat de tweede stap in het openingsplan definitief op 19 mei wordt gezet.

• Geef uw mening over de 18e wijziging van de APV

14 mei 2021

Het college van burgemeester en wethouders stelt een wijziging voor van de algemene plaatselijke verordening (APV). U kunt hierover uw mening geven van zaterdag 15 mei 2021 tot maandag 28 juni 2021.

• Tweede stap van het openingsplan gaat 19 mei in, als de ziekenhuisbezetting verder daalt

12 mei 2021

Het kabinet kondigde dinsdagavond aan dat stap twee van het openingsplan per 19 mei wordt gezet, als de instroom van corona-patiënten in de ziekenhuizen verder daalt. Mocht dat niet het geval zijn, dan maakt het kabinet op maandag 17 mei bekend dat stap twee toch nog niet wordt gezet.

• Afsluiting af- en oprit N3

10 mei 2021

Rijkswaterstaat werkt aan het groot onderhoud van de N3. Op dit moment op het deel tussen de A16/Laan van Europa tot de Laan der Verenigde Naties. Onderdeel van het werk zijn ook de afrit Copernicusweg en de oprit Laan der Verenigde Naties. Deze af- en oprit zijn vanaf woensdag 12 mei tot maandag 17 mei afgesloten.

• Opruimdagen in 10 wijken

04 mei 2021

Gemeente en HVC houden van mei tot en met juli 2021 opruimdagen. Dat gebeurt in 10 wijken.