Venstertijden Visstraat weer tijdelijk aangepast

Vanaf zaterdag 5 juni mogen de terrassen weer open tot 22.00 uur. Daarom passen we opnieuw de venstertijden aan voor het inrijden van de autoluwe binnenstad bij de doorgang Visstraat.

Vanaf 5 juni kunnen voertuigen zonder ontheffing de binnenstad via de Visstraat inrijden tussen 22.00 uur en 11.00 uur. Tussen 11.00 en 22.00 uur mogen alleen voertuigen met een ontheffing het gebied in.

Versoepelingen

Van het kabinet mogen de terrassen weer wat langer open blijven. Veel eigenaren van restaurants en cafés in de binnenstad hebben vergunning om hun terrassen tijdelijk uit te breiden. Zij gebruiken hiervoor soms ook een deel van de rijweg. Wij willen voorkomen dat daar veel verkeer langsrijdt.

We volgen steeds de maatregelen van het kabinet. In de nieuwe situatie mogen terrassen voorlopig tot 22.00 uur open. Daarom wordt de toegang tot het autoluwe gebied tijdelijk beperkt tot die tijd. Voertuigen mochten zonder ontheffing tussen 20.00 en 11.00 uur het gebied in. Dat wordt nu dus tussen 22.00 en 11.00 uur. Als er weer nieuwe versoepelingen komen, kunnen deze tijden opnieuw veranderen. Let dus goed op de borden met tijdstippen en nieuwe berichtgeving.

Bevoorrading

De bevoorrading van de winkels kan tussen 22.00 uur en 11.00 uur 's ochtends via de Visstraat. De aangepaste tijden staan aangegeven met gele borden. De venstertijden op de Kolfstraat veranderen niet.


Camera

Dordrecht heeft een autoluwe binnenstad. Voertuigen mogen alleen het gebied inrijden met een ontheffing of tijdens venstertijden. Camera's controleren dit. Buiten de venstertijden doorrijden zonder ontheffing mag niet. Hiervoor ontvangt u de eerste keer een waarschuwing. Een volgende keer krijgt u hiervoor een boete. Wie toch in het gebied moet zijn, kan een ontheffing voor 1 dag aanschaffen. Aanvragen gaat via het digitaal loket met DigiD of EHerkenning.


Website

Op dordrecht.nl/autoluw staat meer informatie over toegang autoluw gebied en de handhaving met camera's.