Venstertijd Visstraat tot 1 april 2022 aangepast

Vanaf zaterdag 26 juni mag de horeca/ het terras weer langer dan tot 22.00 uur open blijven. Daarom passen we opnieuw de venstertijden aan voor het inrijden van de autoluwe binnenstad bij de doorgang Visstraat. Tussen 11.00 en 24.00 uur mogen alleen voertuigen met een ontheffing het gebied in. Deze maatregel geldt tot 1 april 2022.

Het kabinet heeft opnieuw versoepelingen aangekondigd voor de horeca en daarmee de terrassen. Veel eigenaren van restaurants en cafés in de binnenstad hebben de mogelijkheid gekregen om hun terrassen tijdelijk uit te breiden. Zij gebruiken hiervoor soms een deel van de rijweg. Wij willen voorkomen dat daar veel verkeer langsrijdt. In de nieuwe situatie mogen terrassen ook na 22.00 uur open. Daarom wordt de toegang tot het autoluwe gebied tot 1 april 2022 verder beperkt. Voertuigen mochten zonder ontheffing tussen 22.00 en 11.00 uur het gebied in. Dat wordt nu dus tussen 00.00 en 11.00 uur.

Bevoorrading

Bevoorrading van bijvoorbeeld winkels kan tussen 00.00 uur en 11.00 uur 's ochtends plaats vinden. De nieuwe venstertijd voor de Visstraat staat met gele borden aangegeven. Alleen voertuigen met een ontheffing mogen tussen 11.00 – 24.00 uur  het gebied in. De tijden op de Kolfstraat veranderen niet.

Camera

Dordrecht heeft een autoluwe binnenstad. Voertuigen mogen alleen het gebied inrijden met een ontheffing of tijdens venstertijden. Camera's controleren dit. Buiten de venstertijden doorrijden zonder ontheffing mag niet. Wie toch in het gebied moet zijn, kan een ontheffing voor 1 dag aanschaffen. Aanvragen gaat via het P-loket met DigiD of eHerkenning.

Meer weten?

Op dordrecht.nl/autoluw vindt u meer informatie over toegang autoluw gebied en de handhaving met camera's.