Praten over dilemma's in oorlogstijd

In The Movies vindt woensdag 6 juli een bijzondere filmavond plaats in het kader van de viering van 75 (+1) jaar Bevrijding.

Welke waarde heeft vrijheid? Waar put je daadkracht en moed uit? En hoe voer je strijd met je eigen geweten? Drie militaire veteranen en een gamer proberen op deze vragen het antwoord te vinden. Dat gebeurt op woensdag 6 juli vanaf 19.15 uur tijdens een speciale avond in filmhuis The Movies. Eerst is de oorlogsfilm 'Slag om de Schelde' te zien waarna de vier gasten zich over allerlei dilemma's buigen. Wie een kaartje koopt voor de filmvoorstelling heeft toegang tot de avond,

Drie van de gasten zijn militaire veteranen. Joop Hurkmans en Frans de Bree werden uitgezonden naar de oorlog in Nieuw Guinea (begin jaren 60). Peter van Ruijven diende de Unifil vredesmacht in Libanon (begin jaren '80). De vierde gast maakt een brug naar de jongste generatie. Cristian van der Stoep is een verwoede (oorlogs)gamer en werkt met zijn stichting om gamen socialer en leerzamer te maken.

De filmavond is onderdeel van het programma: 75 + 1 jaar Bevrijding: vieren & herdenken. Het Oranjecomité Dordrecht en het project De Biesbosch 75 jaar bevrijd presenteren met allerlei partners in de stad en steun van de gemeente Dordrecht een programma rond de vrijheid van meningsuiting, godsdienst, het recht op veiligheid en voedsel maar ook democratie en rechtsgelijkheid. Oorspronkelijk stonden de activiteiten in 2020 gepland. Corona heeft dat opgeschoven.

Meer informatie over het programma op https://koningsdagindordrecht.nl/location/herdenken-en-vieren-751/.