Nieuw in Dordrecht: deelscooters van GO Sharing

Vanaf vandaag rijden er groene elektrische deelscooters van GO Sharing in Dordrecht. Onze stad groeit en daarmee groeit ook onze mobiliteit.

We willen Dordrecht goed leefbaar en bereikbaar houden. Daarom zetten we in op minder auto's en andere vormen van vervoer zoals bus, trein en fiets. We zien deelscooters, –auto's en –fietsen dan ook als kans. Natuurlijk wel op een veilige manier en een nette manier. Zodat we vooral de kansen en de mogelijkheden van deelscooters in de stad kunnen ervaren. 

Daarover hebben we met GO Sharing duidelijke afspraken gemaakt over bereikbaarheid en veiligheid. Bijvoorbeeld over waar gebruikers de scooters wel en niet mogen parkeren. Om met de e-scooter te kunnen rijden moet u 16 jaar of ouder zijn. Ook heeft u een geldig rijbewijs (auto, motor of brommer) nodig. 
De deelscooter kunt u na gebruik parkeren in het servicegebied. En dan op een plek waar de deelscooter geen overlast veroorzaakt of in de weg staat. 

Op de volgende plekken geldt een parkeerverbod voor de deelscooters:
•    bij het winkelgebied in het centrum, 
•    bij de Essenhof,
•    bij het Leerpark,
•    bij het Gezondheidspark,
•    bij station Zuid. 

Wilt u een deelscooter gebruiken? Op de website van GO Sharing www.go-sharing.com leest u hoe dat kan. 
Hoe deelscooters kunnen helpen bij een betere en duurzame bereikbaarheid in Dordrecht gaan we de komende periode uitproberen. We bespreken regelmatig de ervaringen en het gebruik van de scooters met Go Sharing.