N3 dit weekend afgesloten

Het komende weekend is de N3 in beide richtingen afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen de Merwedestraat en de A16. Ook alle op- en afritten zijn dicht. Aannemer Boskalis start vrijdag 18 juni om 21.00 uur met het afsluiten van de op- en afritten. Om 22.00 kan er geen verkeer meer over de N3 rijden. Maandagochtend 21 juni om 5.00 uur is alles weer open. De afsluiting geldt alleen voor het wegverkeer. De fiets- en voetpaden langs de N3 zijn open.

Doorgaand verkeer rijdt om via de A15 en A16. Lokaal verkeer tussen Dordrecht en Papendrecht kan via de op- en afrit bij de Merwedestraat rijden. Houd hier wel rekening met extra drukte. Omrijden via de A15 en A16 kan sneller zijn. Check voor u op pad gaat de snelste route op Dordrechtonderweg.nl. U vindt daar ook meer informatie over omleidingen.

Laatste fase groot onderhoud

Boskalis start na het weekend met de volgende fase van het groot onderhoud van de N3. De afsluiting van de een groot gedeelte van de N3 is nodig om de afzettingen om te bouwen naar een nieuwe situatie. Na het weekend werkt Boskalis aan het deel van de N3 tussen de Laan der Verenigde Naties en de Merwedestraat. Op dit stuk zijn dan minder rijstroken beschikbaar. Er blijven tijdens het werk 3 rijstroken open. In de richting van de A15 (Papendrecht) 2 en 1 richting de A16 (Breda). Deze rijstroken zijn smaller en er geldt een maximumsnelheid van 70km/u. De invoegstroken zijn korter en er zijn geen weefvakken. Deze situatie blijft tot oktober.

Rijstrook voor hulpdiensten

Tijdens de weekendafsluiting kunnen hulpdiensten over de N3 blijven rijden. Na het weekend blijft 1 rijstrook afgezet voor de hulpdiensten. Het gaat om het gedeelte tussen de A15 en de Merwedestraat. Verkeer richting Dordrecht/A16 moet hierdoor rekening houden met extra reistijd.

Verkeershinder in de regio

Rijkswaterstaat werkt deze zomer op meer plekken in de regio. Zo zijn er vanaf vrijdag 25 juni nog 4 weekendafsluitingen bij Papendrecht. Op N3werkzaamheden.nl vindt u een overzicht van alle werkzaamheden.