• Rookvrij sporten en opgroeien

30 juni 2021

Steeds meer verenigingen in Dordrecht kiezen ervoor om rookvrij te worden. Zien roken, doet roken. Daarom vinden we het belangrijk dat plekken waar kinderen en jongeren komen rookvrij zijn. Zo is Next Volley Dordrecht al rookvrij en werkt ook Oranje-Wit aan een rookvrije vereniging.

• Praten over dilemma's in oorlogstijd

In The Movies vindt woensdag 6 juli een bijzondere filmavond plaats in het kader van de viering van 75 (+1) jaar Bevrijding.

• Wethouder Piet Sleeking stopt 21 september

Piet Sleeking neemt per 21 september 2021 ontslag als wethouder van Dordrecht. Dat heeft de wethouder vanmiddag laten weten aan de gemeenteraad.

• Venstertijd Visstraat tot 1 april 2022 aangepast

24 juni 2021

Vanaf zaterdag 26 juni mag de horeca/ het terras weer langer dan tot 22.00 uur open blijven. Daarom passen we opnieuw de venstertijden aan voor het inrijden van de autoluwe binnenstad bij de doorgang Visstraat. Tussen 11.00 en 24.00 uur mogen alleen voertuigen met een ontheffing het gebied in. Deze maatregel geldt tot 1 april 2022.

• Meld u aan voor ons gratis webinar 'Raadslid, iets voor jou?'

23 juni 2021

Volgend jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt ver weg, maar komt snel dichtbij. Wat doet de gemeenteraad eigenlijk? Zou u zelf raadslid willen zijn? Krijgt u ervoor betaald? Hoeveel uur kost het? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod tijdens het gratis webinar op 6 juli, om 20.00 uur. Gewoon thuis, vanaf uw laptop of pc. Meld u nú aan!

• Bijna alles kan op 1,5 meter

18 juni 2021

Vanaf 26 juni vervallen de meeste coronamaatregelen. Alles wat op 1,5 meter kan, mag dan weer. Er gelden dan geen extra beperkingen voor groepsgrootte, sluitingstijden en of iets binnen of buiten plaatsvindt. De basisregels blijven belangrijk.

• N3 dit weekend afgesloten

16 juni 2021

Het komende weekend is de N3 in beide richtingen afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen de Merwedestraat en de A16. Ook alle op- en afritten zijn dicht. Aannemer Boskalis start vrijdag 18 juni om 21.00 uur met het afsluiten van de op- en afritten. Om 22.00 kan er geen verkeer meer over de N3 rijden. Maandagochtend 21 juni om 5.00 uur is alles weer open. De afsluiting geldt alleen voor het wegverkeer. De fiets- en voetpaden langs de N3 zijn open.

• Blijf op de hoogte van berichten over uw buurt!

16 juni 2021
  • Eerste ontvanger starterslening wordt in de bloemetjes gezet

11 juni 2021

Op vrijdag 11 juni 2021 kreeg de eerste huizenkoper met een starterslening een felicitatiebloemetje van Wethouder Marco Stam.

• Dordtse speelplekken rookvrij

09 juni 2021

Dat roken verslavend is en slecht voor de gezondheid weten we allemaal. Nog steeds beginnen kinderen eraan. Zien roken, doet roken. Daarom is het belangrijk dat plekken waar kinderen en jongeren komen, rookvrij zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor scholen, schoolpleinen en speelplekken. De komende tijd maken we bij alle speelplekken zichtbaar dat ze rookvrij zijn.

• Aanpassingen in plannen Spuiboulevard na inspraak

04 juni 2021

Eind vorig jaar is er inspraak geweest op de plannen voor de ontwikkeling van een nieuwe wijk bij de Spuiboulevard. Het gebied moet een levendige en groene wijk worden, met woningen op de plaats van kantoren, minder ruimte voor auto's en meer groen. En met een uitbreiding van de parkeergarage Spuihaven en een nieuw Huis van Stad en Regio op de plaats van het oude belastingkantoor.

• Negentien gemeenten roepen formerende partijen op: geef prioriteit aan kansengelijkheid in alle Nederlandse gemeenten en wijken

04 juni 2021

Negentien gemeenten hebben de handen ineengeslagen om een landelijke aanpak te starten voor het bevorderen van kansengelijkheid, leefbaarheid en veiligheid.

• Op- en afrit N3 meerdere dagen afgesloten voor onderhoud

01 juni 2021

Rijkswaterstaat werkt aan het groot onderhoud van de N3. Op dit moment op het deel tussen de A16/Laan van Europa tot de Laan der Verenigde Naties. Onderdeel van het werk zijn ook de oprit Copernicusweg en de afrit Laan der Verenigde Naties. Deze op- en afrit zijn vanaf woensdag 2 juni tot maandag 7 juni afgesloten.