Extra zebrapaden op kruising Johan de Wittstraat - Singel - Stationsweg

Op de kruising Johan de Wittstraat – Singel – Stationsweg zijn extra zebrapaden aangelegd. Hierdoor steken voetgangers nog makkelijker de Stationsweg en de Johan de Wittstraat over. Voor verkeer dat vanaf de Singel naar rechts gaat is het duidelijker dat overstekende voetgangers voorrang hebben. Omdat verkeer op de Stationsweg en Johan de Wittstraat voetgangers voor laten gaan, krijgen ook fietsers nog meer kansen om over te steken.

In mei is de kruising anders ingericht om de doorstroming van het verkeer rond het station te verbeteren. Zo zijn er geen verkeerslichten meer. Hierdoor was het mogelijk om de verkeerslichten van het Stationsplein anders af te stellen. Verkeer wacht daar nu minder lang.

Een groene middenberm zorgt ervoor dat alleen nog fietsers en voetgangers vanaf de Nicolaas Maes- en Albert Cuypsingel de weg kunnen oversteken. Auto's die vanaf de Singel komen kunnen alleen rechts afslaan. De nieuwe situatie werkt goed in de praktijk. Ook als er meer zebrapaden bijkomen. Daarom is besloten deze nu aan te brengen.

Verkeersplan Spuiboulevard

De aanpassing van de kruising is onderdeel van het verkeersplan Spuiboulevard en omgeving. Om ervoor de zorgen dat het centrum bereikbaar blijft, passen we een aantal kruisingen rond de Spuiboulevard aan. Meer informatie hierover is te vinden op dordrecht.nl/verkeerspuiboulevard