Burgemeester Wouter Kolff: 'Het was weer een bijzondere week. Een week van verdriet en ongeloof.'

Beste Dordtenaren,

Het was weer een bijzondere week. Een week van verdriet en ongeloof. Het overlijden van Peter R. de Vries door een laffe moordaanslag houdt velen van ons bezig. Ook het verdrietige voorval waarbij Arno de Korte, een 47 jarige motoragent uit onze politie-eenheid, om het leven kwam tijdens zijn dienst heeft veel indruk gemaakt.

De regenval in Limburg en Duitsland doet weer beseffen dat we - net als het coronavirus - soms de strijd aan moeten gaan met de natuur.

Het coronavirus houdt de gemoederen ook nog steeds bezig. Het kabinet heeft vorige week weer een aantal vrijheden beperkt. Het blijft balanceren tussen vrijheden en gezondheidsrisico's. Maar zolang het aantal besmettingen stijgt, moet er ingegrepen worden. Ik ben overigens blij dat het de goede kant op gaat met het aantal vaccinaties. Er zijn al bijna 19 miljoen vaccinaties gezet!

Hoewel het aantal besmettingen stijgt, kunnen we zien dat minder mensen ziek worden. Geweldig om te zien dat de vaccinaties werken. Het is - naast de nog steeds geldende basismaatregelen - de uitweg uit de coronacrisis.

Ik roep iedereen dan ook op zich te laten vaccineren. We proberen de drempel zo laag mogelijk te maken. Volgende week kunnen Dordtenaren die nog niet zijn gevaccineerd, maar hier wel een uitnodiging voor hebben gekregen, zich laten prikken in een prikbus. Deze bus staat van maandag 19 juli tot en met woensdag 21 juli tussen 12.00 uur en 20.00 uur in Krispijn (Bosboom-Toussaintstraat) en van donderdag 22 juli tot en met vrijdag 23 juli ook van 12.00 uur tot en met 20.00 uur op het Energieplein.

Voor velen start de zomervakantie. Laten we hopen dat we het met elkaar voor elkaar krijgen de besmettingscijfers omlaag te krijgen. Ik heb daar alle vertrouwen in.

Het is gelukkig geen zomer waarin niets mogelijk is. Er is veel mogelijk maar dan op een kleine schaal en coronaproof. Zo kan gaan vandaag de Dordtse Feesten van start. Ik weet zeker dat er ook op 1,5 afstand genoten kan worden van al het moois dat organisatoren ons te bieden hebben deze zomer.  

Beste Dordtenaren,

Ik wens iedereen een fijne zomer! Ik ga er van uit dat we van steeds meer beperkingen afscheid gaan nemen. Dit zal langzaam gaan maar samen kunnen we dit voor elkaar krijgen.