Woning kopen voor starters gemakkelijker met starterslening

Starters op de woningmarkt kunnen nu gemakkelijker een huis kopen met een starterslening. Bij de gemeente Dordrecht kunt u een starterslening aanvragen.

Een starterslening komt bovenop de normale lening, de hypotheek. U kunt een starterslening krijgen tot maximaal 20 procent van de aankoopsom (maximaal € 250.000) met een maximum leenbedrag van € 50.000,-. Wij bieden de starterslening via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) aan.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een starterslening moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Een starterslening kunt u alleen aanvragen als u een (voorlopige) koopovereenkomst hebt gesloten onder voorbehoud van financiering.

Aanvragen

Aanvragen kan via het digitale formulier. Hiervoor kunt u DigiD gebruiken. Lees voor de aanvraag ook de aanvullende informatie startersleningen door.

Duur aanvraagprocedure

U krijgt binnen acht weken na de dag waarop u de aanvraag heeft ingediend, antwoord van ons. Wij nemen alleen volledig ingevulde aanvragen in behandeling.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het subsidiebureau via telefoonnummer 14 078 of via ons contactformulier.