Extra acties Dordtpas om gevolgen corona kleiner te maken

Na een succesvolle start hebben de corona maatregelen invloed op de Dordtpas. Tegoed en kortingsacties kunnen vaak niet gebruikt worden door sluiting van winkels en organisaties.

Daarom hebben wij besloten om de gevolgen van de corona maatregelen voor gebruikers van de Dordtpas te verzachten. Dit doen we vooral voor de meest getroffen groepen. Dat zijn kinderen die in armoede leven en mantelzorgers. De Dordtpas biedt voordelen aan alle inwoners van Dordrecht. Maar mensen met een minimum inkomen en mantelzorgers krijgen extra hulp via tegoed dat op de Dordtpas staat.

Kind-tegoed

Kinderen van gezinnen die weinig te besteden hebben ontvangen elk jaar een tegoed op de Dordtpas. Door sluiting van veel winkels is besloten om de overgebleven kind-tegoeden uit 2020 over te zetten naar dit jaar. Zo is het geld van vorig jaar ook in 2021 uit te geven. Dit is geldig tot 3 maanden na heropening van de winkels. Het tegoed is in ieder geval geldig tot 1 juni 2021.

Korting bij verlenging

Iedereen die vorig jaar een Dordtpas had en deze verlengt, ontvangt korting van 10,- op de abonnementsprijs.

€100.000,- voor cadeau-tegoed

Helaas leven er veel kinderen in armoede. In Dordrecht gaat het om bijna 4000 kinderen. Voor deze kinderen willen wij iets extra's doen. Daarom ontvangen zij eenmalig een cadeau-tegoed op de Dordtpas van €25,-. Dit kunnen zij straks uitgeven bij een aantal winkels in Dordrecht die zich ook op kinderen richten. We maken later bekend welke winkels dat zijn. Winkels die aan deze actie willen meedoen kunnen zich nog aanmelden.

Extra voordelen mantelzorgers

Sinds 1 januari 2020 bieden we mantelzorgers de Dordtpas aan. Daarop staat een tegoed van €75,- als mantelzorgwaardering. Mantelzorgers ontvangen dit jaar bovenop het bedrag van €75,- nog een eenmalige extra vergoeding van 25,-. Dit bedrag is als extra steuntje in de rug en als teken van waardering. Mantelzorgers die de Dordtpas nog niet hebben aangevraagd kunnen dit nog steeds doen via www.meemantelzorg.nl.