Burgemeester Wouter Kolff: "Ik mis de contacten met de mensen in de stad enorm".

Beste Dordtenaren,

Hoe gaat het met jullie?

Ik mis de contacten met de mensen in de stad enorm. Misschien hebben jullie het al voorbij zien komen, maar ik heb regelmatig digitale gesprekken met Dordtenaren, Dordtse ondernemers, sportverenigingen, marktkooplieden, zorginstellingen enzovoorts. Tal van mensen en organisaties die allemaal geraakt worden door deze verschrikkelijke coronacrisis.

Ik ervaar deze gesprekken als zeer waardevol. Nu het even niet 'in het echie' kan, is het fijn dat we elkaar digitaal spreken. Ik heb enorme waardering voor alle mensen die ik spreek. Natuurlijk lopen zij, net als jij en ik, soms tegen een muur, maar als we elkaar helpen komen we verder.

We hebben elkaar echt nodig. Onze lontjes zijn korter dan voorheen. Het is ook niet niks al die maatregelen. Die beperkingen van onze vrijheden. De angst voor het virus. En dan ook nog die Engelse variant die als een donderwolk boven het hoofd hangt.

Maar we moeten blijven beseffen dat we niet elkaars vijand zijn maar dat het coronavirus onze vijand is. Alleen samen kunnen we dit virus bestrijden.

Ondanks alle ellende, het hoge aantal besmettingen, de financiële situatie van velen, de hoge druk op de zorg, ondanks dat is er licht aan het einde van de tunnel. Vanochtend vroeg is een mijlpaal bereikt. Zorgmedewerker Aletta Krul kreeg als eerste in onze regio een coronavaccinatie toegediend. Een bijzonder moment en een eerste stap richting minder besmettingen en meer bewegingsvrijheid.

Die tunnel is langer dan gehoopt, maar ik blijf naar dat licht kijken in de hoop dat jullie dat ook kunnen.

Hou vol Dordtenaren!

Warme groet,