Dordtse Feesten

Met de Dordtse Feesten bundelen wij deze zomer een aantal evenementen op coronaproof ingerichte locaties in de stad. Energiekade, het Energiehuis en de Augustijnenkerk.

Zo wil de stad bereiken dat in 2021 inwoners van Dordrecht en de regio elkaar op een veilige manier kunnen ontmoeten. En volop kunnen genieten van muziek, theater, spel en festivals.

Locaties

Energiekade

Voor de Energiekade op het Wantij is een "watertheater" gebouwd. De laatste activiteit op de Energiekade was op 1 augustus. Dit leverde veel enthousiaste reacties op. De bezoekers waren blij weer met elkaar op een veilige manier konden genieten van muziek, dans en theater.

8 organisatoren gingen aan de slag op de Energiekade. Door creatief en flexibel denken is het programma mogelijk gemaakt. Een compliment daarvoor is op zijn plaats. RTV Dordrecht heeft opnamen gemaakt van de activiteiten en gesproken met de organisatoren en het aanwezige publiek. Beelden zijn te zien de website van RTV Dordrecht.

Wantijpark

De locatie Wantijpark is vervallen. De strengere coronamaatregelen zorgen voor onzekerheid bij publiek, organisatoren en artiesten. Voor een aantal geplande evenementen met meer publiek in het Wantijpark is nu geen vergunning mogelijk. Daarnaast zijn er hogere kosten en door het beperken van de capaciteit minder inkomsten.

Passende locaties

Deelnemende partijen, zoals de Dordtse Phil en Hollands Diep, hebben naar mogelijkheden gezocht om concerten en voorstellingen te verplaatsen naar andere locaties. Hierdoor is er nog steeds een divers programma en de mogelijkheid om mee te bewegen met veranderende omstandigheden en coronaregelgeving. De nu geplande activiteiten passen binnen de huidige regels.

Programma

De concerten en voorstellingen van Muziektheater Hollands Diep, Prins Willem van Oranje Concertband en de Dordtse Phil gaan naar het Energiehuis. Ars Musica gaat naar de Augustijnenkerk. Deze evenementen zijn met vaste zitplaatsen.

Ook het evenement Dordrecht Pride wordt in het Energiehuis georganiseerd. De capaciteit is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. The Movies verhuist het filmprogramma naar de Kloostertuin. Dordtse Vrienden Live heeft een plek gevonden in het eerste deel van de Dordtse feesten, op de Energiekade.

Programmering

Op deze pagina wordt bijna dagelijks de informatie over de programmering of verslaglegging van Dordtse Feesten aangepast. Tijdens die feesten worden foto's, filmpjes en aftermovies op deze pagina geplaatst. Zo geniet u mee van de sfeer zonder er zelf bij te zijn. 

Contactgegevens voor vragen en opmerkingen

Uw vragen en/ of opmerkingen over Dordtse Feesten laat u hier achter, wij zorgen ervoor dat die beantwoord worden en of wij die moeten meenemen in de planning en organisatie voor de locaties: Energiekade en Wantijpark.