Dordtse Feesten

Met de Dordtse Feesten bundelt de gemeente deze zomer een aantal evenementen op twee plaatsen in de stad: het Energieplein en –kade en het Wantijpark.

Deze festivallocaties worden coronaproof ingericht en bieden podium voor grote en kleine evenementen. Zo wil de stad bereiken dat in 2021 inwoners van Dordrecht en de regio elkaar op een veilige manier kunnen ontmoeten.  En volop genieten van muziek, theater, spel en festivals.

Wanneer en waar?

Het gaat om 2 periodes in de zomer: 

  • van 16 juli tot en met 1 augustus op het Energieplein en -kade, en 
  • van 16 augustus tot en met 12 september in het Wantijpark.

De keuze om de plekken buiten de stad aan te wijzen is gedaan om geen samenloop met winkelend publiek te krijgen.

Jouw evenement is welkom

Hoe we de Dordtse feesten organiseren staat nog open. Voor de weken in juli staan nu het Back tot he Rivers en het Energy Festival gepland. En in de tweede periode vinden in ieder geval het Pasar Malam Istemewa, Dordrecht Pride en Krijten voor kinderen plaats. Voor beide periodes is er nog plaats voor andere initiatieven, van een popfestival tot amateurkunst en van sport tot theater.

Dordrecht 800 jaar stad 

De Dordtse Feesten zijn ook opgezet om alsnog 'Dordrecht 800 jaar stad' te vieren. Bijna alle onderdelen van dat programma konden vorig jaar niet door gaan vanwege de coronacrisis. Ook andere grote evenementen werden toen geschrapt.
Informatie over het organiseren van evenementen is te krijgen via de e-mail. De organisatie van de Dordtse feesten ligt in handen van: Bibelot, BOD en Iventors. 

Heeft u vragen?

Deze antwoorden helpen u verder. Heeft u andere vragen over de Dordtse Feesten neem contact op via evenementen@dordrecht.nl