College kiest voor verkoop en levendige invulling Berckepoort

Een hotel, restaurant en een stadsbrouwerij met proeflokaal krijgen de kans in de Berckepoort.

Dat is het voorstel van het college aan de gemeenteraad over de verkoop van de Berckepoort. De panden aan de Voorstraat en Nieuwstraat zijn nu van de gemeente. Met dit voorstel gunt het college de panden aan de partij met de hoogste score. Er zijn 7 plannen ingeleverd. Een commissie heeft deze plannen beoordeeld aan de hand van een aantal criteria:

• bijdrage aan een 'levendige binnenstad'
  • de visie op vastgoed
  • communicatie met de omgeving en inpasbaarheid binnen de omgeving
  • toegankelijkheid voor de Nieuwstraat 12-24
  • een marktconform bod

Ontwikkelaar

De gekozen ontwikkelaar kwam met een goed plan. In het plan verandert de Berckepoort tot een proeflokaal met stadsbrouwerij en grand-café en een hotel met 21 kamers/appartementen. Ook komt er een veganistisch restaurant met theater en evenementenzaal. Rondom de panden worden gevelterrassen gemaakt.

Met deze plannen wordt de Berckepoort een plaats waar iedereen kan eten, drinken en overnachten. Dit levert een mooie bijdrage aan onze binnenstad. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel van het college, kunnen de panden worden verkocht.