Februari

• Dordtse Feesten

26 februari 2021

Met de Dordtse Feesten bundelt de gemeente deze zomer een aantal evenementen op twee plaatsen in de stad: het Energieplein en –kade en het Wantijpark.

• Praat mee: wel of geen zonneparken en windmolens langs de A16

25 februari 2021

In de Drechtsteden is in 2018 het Energieakkoord Drechtsteden vastgesteld. Daarin staat dat de Drechtsteden in 2050 energieneutraal willen zijn. Alle energie die we dan nog nodig hebben, moet duurzaam worden opgewekt. Ook in onze regio. Dat kan bijvoorbeeld met zonneparken en windmolens langs de A16. Ziet u hier mogelijkheden voor? Of juist niet? We horen het graag tijdens de online informatiebijeenkomst op dinsdag 9 maart.

• Meer mogelijkheden voor onderwijs, contactberoepen, winkelen en buiten sporten

24 februari 2021

“Verruiming is niet gratis en niet onomkeerbaar.” Met die woorden kondigde demissionair premier Rutte op de persconferentie van 23 februari 2021 een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen aan.

• Afsluiting 2 afritten N3

22 februari 2021

Rijkswaterstaat sluit woensdag 24 februari 21.00 uur 2 afritten van de N3 af. Het gaat om de afritten naar de Provincialeweg en naar de Copernicusweg richting de A16. De afsluitingen duren tot maandag 1 maart 05.00 uur.

• College kiest voor verkoop en levendige invulling Berckepoort

18 februari 2021

Een hotel, restaurant en een stadsbrouwerij met proeflokaal krijgen de kans in de Berckepoort.

• Digitaal loket parkeren is nu P-loket

17 februari 2021

Het digitaal loket voor het aanvragen, betalen, wijzigen of opzeggen van parkeerproducten en ontheffingen is vernieuwd. Vanaf woensdag 17 februari heet dit P-loket.

• Avondklok blijft van kracht

16 februari 2021

De avondklok blijft voorlopig van kracht.

• Burgemeester Wouter Kolff: "Houden jullie ook zo van dit weer?"

• De avondklok wordt verlengd tot 3 maart 04.30 uur

09 februari 2021

De avondklok wordt verlengd en dat is nodig. Nieuwe besmettelijkere varianten van het coronavirus winnen terrein.

• Inzamelen huishoudelijk afval verandert

04 februari 2021

Vanaf april 2021 verandert het inzamelen van huishoudelijk afval in Dordrecht. Het gaat om het inzamelen van plastic, blik en drinkpakken, gft en etensresten, restafval en het aanbieden van grof afval.

• Basisscholen en kinderdagopvang weer open

01 februari 2021

Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen weer helemaal open. Hetzelfde geldt voor de kinderdagopvang (voor kinderen van 0 tot 4 jaar) en het speciaal (basis)onderwijs. De buitenschoolse opvang (BSO) blijft voorlopig gesloten. Het is nog niet bekend wanneer de middelbare scholen weer open kunnen.