Dordrecht krijgt eerste 10-minutensprinter van Nederland

Op 12 december 2021 gaat de nieuwe dienstregeling van de NS in. Voor Dordrecht zit daarin een mooie verbetering. Op werkdagen rijdt er elke 10 minuten een Sprinter tussen Dordrecht en Rotterdam. Dit is de eerste 10-minutensprinter van Nederland, een landelijke primeur dus. Dat betekent 6 sprinters per uur, waar er nu nog 4 per uur rijden. Daarnaast rijden er natuurlijk ook Intercity's op deze route. Een reis inplannen is straks nauwelijks nog nodig. Kortom, nog meer keus voor de reiziger en een stad die nog beter bereikbaar is.

We zijn blij met de 10-minutensprinter. Rik van der Linden (Bereikbaarheid): "Voor de bereikbaarheid van onze stad is het OV heel belangrijk. Zeker nu we als stad groeien, er meer banen bij komen en er volgend jaar veel nieuwe hbo-opleidingen starten. Op termijn willen we dat er nog vaker sprinters rijden. Dat worden de Citysprinters. De 10-minutensprinters zijn daarin een hele mooie eerste stap!"

Alle veranderingen voor de dienstregeling 2022 zijn te vinden op www.ns.nl/dienstregeling.

Nieuwe dienstregeling Qbuzz

Ook de dienstregeling van Qbuzz verandert op 12 december 2021. De tijden van de Merwedelingelijn worden aangepast op de nieuwe dienstregeling van de NS, zodat die goed op elkaar aansluiten. De vertrek- en aankomsttijden van de bussen bij de stations sluiten aan op deze nieuwe tijden. Ook sommige buslijnen in onze stad veranderen. Bijvoorbeeld in Krispijn en Crabbehof. Wat betekenen de veranderingen voor u? Bekijk dat op www.qbuzz.nl/dmg/reizen/dienstregeling-2022.