December

 • Een veilige, rustige jaarwisseling

  27 december 2021

  De jaarwisseling 2021-2022 staat voor de deur. Door de situatie rondom corona is de jaarwisseling zonder vuurwerk, zodat de druk op de zorg en hulpdiensten niet toeneemt. We wensen iedereen een mooie, warme en veilige jaarwisseling toe.

 • Geen nachtelijke overlast meer van geparkeerde treinen bij Crayensteynstraat en Transvaalstraat

  24 december 2021

  De nachtelijke overlast van langdurig geparkeerde treinen ter hoogte van de Crayensteynstraat en de Transvaalstraat is verleden tijd. Bewoners van deze straten hadden jarenlang 's nachts last van het geluid van installaties van de geparkeerde treinen op de MerwedeLingeLijn. Met ingang van de nieuwe dienstregeling in december gebeurt het opstellen van deze treinen 's nachts niet langer in Dordrecht, maar naast een industriegebied in Geldermalsen. De gemeente Dordrecht is blij met deze oplossing.

 • Actie Vogelbuurt

  Wethouder Rik van der Linden overhandigt een bespaarbox aan een bewoner

 • Adviespunt geeft antwoord op vragen over scheiden

  01 februari 2022

  Heeft u vragen over scheiden en wilt u advies? Bezoek dan het spreekuur van Adviespunt Scheiden Kind en Ouderschap (SKO). Een deskundige denkt gratis met u mee.

 • Ambities Spoorzone stevig in plannen voor Groeifonds

  21 december 2021

  Wij hebben samen met de provincie Zuid-Holland, de regio Rotterdam-Den Haag, het Rijk en de gemeenten Rotterdam, Den Haag en Leiden een ambitieus en stevig plan van € 1,9 miljard opgesteld om het OV per spoor in het zuiden van de Randstad te versterken. Het plan is ingediend bij de commissie Nationaal Groeifonds.

 • Lockdown om verspreiding omikron te vertragen

  18 december 2021

  Nederland gaat in lockdown van zondag 19 december 2021 tot en met vrijdag 14 januari 2022.

 • Miljoenen van Rijk voor betaalbare huizen Maasterras

  23 december 2021

  Het ministerie geeft de gemeente 4 miljloen voor de bouw van woningen op het Maasterras. Op deze plek nabij de Zwijndrechtsebrug komen in de eerste fase ruim 626 woningen.

 • Avondsluiting verlengd, basisonderwijs week eerder dicht

  14 december 2021

  Het kabinet verlengt de huidige maatregelen tot en met 14 januari 2022. Ook gaan het basisonderwijs, scholen voor het speciaal basisonderwijs en de BSO de week voor de kerstvakantie dicht.

 • Dordrecht krijgt eerste 10-minutensprinter van Nederland

  08 december 2021

  Op 12 december 2021 gaat de nieuwe dienstregeling van de NS in. Voor Dordrecht zit daarin een mooie verbetering. Op werkdagen rijdt er elke 10 minuten een Sprinter tussen Dordrecht en Rotterdam. Dit is de eerste 10-minutensprinter van Nederland, een landelijke primeur dus. Dat betekent 6 sprinters per uur, waar er nu nog 4 per uur rijden. Daarnaast rijden er natuurlijk ook Intercity's op deze route. Een reis inplannen is straks nauwelijks nog nodig. Kortom, nog meer keus voor de reiziger en een stad die nog beter bereikbaar is.

 • Werk aan Blauwe brug duurt een week langer

  06 december 2021

  Het werk aan de Blauwe brug over het Wantij duurt helaas een week langer dan gepland. Het storten van beton heeft wat vertraging opgelopen. Het werk is nu vrijdag 24 december aan het einde van de dag klaar. Dat betekent dat fietsers en wandelaars de brug dan weer kunnen gebruiken. Tot die tijd blijft de Wantijbrug langs de N3 de enige mogelijkheid om het Wantij over te steken. De borden zijn aangepast.