Fysiek onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd

Vanaf 30 augustus geldt de 1,5 meter afstand niet meer in het mbo, hbo en op universiteiten. Het kabinet verlengt alle andere bestaande maatregelen tot en met 19 september.

Studenten kunnen in het nieuwe studiejaar weer op locatie les volgen op mbo-scholen, hogescholen en universiteiten. De 1,5 meter geldt dan niet meer. Wel zijn er nog een aantal extra voorwaarden.

Alle overige maatregelen blijven gelden tot en met 19 september. Zo blijft in de horeca een vaste zitplaats verplicht en de sluitingstijd blijft middernacht. Ook de coronamaatregelen voor evenementen blijven gelden.

Een overzicht van alle coronamaatregelen staat op de website van de Rijksoverheid.

Vervolgstap 20 september

Het kabinet neemt zich voor om vanaf 20 september de 1,5 meter afstand ook in de rest van de samenleving los te laten. Hiermee vervallen dan ook de meeste andere maatregelen.

Zonder afspraak vaccineren

Heeft u nog geen afspraak voor een vaccinatie? Ook in Dordrecht kunt u zich zonder afspraak laten vaccineren. Sporthal Oranje Wit aan de Nieuwe Noordpolderweg 5 is daarvoor dagelijks open van 9.00 tot 19.00 uur. Kijk voor meer informatie over prikken zonder afspraak op de website van GGD (Gezondheidsdienst) Zuid-Holland Zuid.