Venstertijden Visstraat opnieuw tijdelijk aangepast

Vanaf woensdag 28 april mogen de terrassen weer open tot 18.00 uur. Daarom passen we de venstertijden aan voor het inrijden van de autoluwe binnenstad bij de doorgang Visstraat.

Vanaf 28 april kunnen voertuigen zonder ontheffing de binnenstad via de Visstraat inrijden tussen 18.00 uur en 11.00 uur. Tussen 11.00 en 18.00 uur mogen alleen voertuigen met een ontheffing het gebied in.

Versoepelingen

Het kabinet heeft versoepelingen aangekondigd voor de terrassen vanaf 28 april. Veel eigenaren van restaurants en cafés in de binnenstad hebben opnieuw de mogelijkheid gekregen om hun terrassen tijdelijk uit te breiden. Zij gebruiken voor hun terrassen soms ook een deel van de rijweg. Wij willen voorkomen dat daar veel verkeer langsrijdt.

Voorlopig mogen terrassen tot 18.00 uur open. Daarom wordt de toegang tot het autoluwe gebied tijdelijk beperkt tot die tijd. Voertuigen mochten zonder ontheffing tussen 17.00 en 11.00 uur het gebied in. Dat wordt nu dus tussen 18.00 en 11.00 uur. Als er nieuwe versoepelingen komen, kunnen deze tijden opnieuw veranderen. Let dus goed op de borden met tijdstippen en nieuwe berichtgeving.

Bevoorrading

De bevoorrading van de winkels kan tussen 18.00 uur en 11.00 uur 's ochtends plaats vinden. Gele bordjes maken de weggebruiker duidelijk dat de venstertijden voor de Visstraat tijdelijk zijn aangepast. Alleen voertuigen met een ontheffing mogen het gebied in. De tijden op de Kolfstraat veranderen niet.

Camera

Dordrecht heeft een autoluwe binnenstad. Voertuigen mogen alleen het gebied inrijden met een ontheffing of tijdens venstertijden. Camera's controleren dit. Buiten de venstertijden doorrijden zonder ontheffing mag niet. Dan riskeer je een bekeuring. Wie toch in het gebied moet zijn, kan een ontheffing voor 1 dag aanschaffen. Aanvragen gaat via het digitaal loket met DigiD of EHerkenning.

Website

Op dordrecht.nl/autoluw staat meer informatie over toegang autoluw gebied en de handhaving met camera's.