Start werkzaamheden kruising Singel- Stationsweg - Johan de Wittstraat

Woensdag 5 mei starten werkzaamheden aan de kruising Singel – Stationsweg – Johan de Wittstraat. Bij de kruising komt een groene middenberm. Auto's kunnen dan niet meer van de Nicolaas Maessingel naar de Albert Cuypsingel oversteken en andersom. Fietsers en voetgangers kunnen dat wel. De verkeerslichten verdwijnen op deze plek. Het werk duurt tot en met dinsdag 11 mei.

De Johan de Wittstraat, Singel en Stationsweg blijven bereikbaar voor openbaar vervoer, auto's, fietsers en voetgangers. De aannemer voert het werk in 3 fases uit. Voor elke fase geldt een andere omleidingsroute voor auto's en/of fietsers. Dit staat aangegeven met borden.
Kaartjes met de omleidingsroutes per fase vindt u op dordrechtonderweg.nl/singel.

Verkeersplan Spuiboulevard

De aanpassing van de kruising is onderdeel van het verkeerplan Spuiboulevard en omgeving.  Om ervoor te zorgen dat het centrum bereikbaar blijft, is het nodig een aantal kruisingen rond de Spuiboulevard aan te passen. Doordat de verkeerslichten op de kruising bij de Singel verdwijnen en de verkeerslichten voor het station opnieuw ingeregeld worden, stroomt verkeer op de Stationsweg en Johan de Wittstraat beter door. Op de Singel wordt het rustiger, omdat doorgaand autoverkeer deze route minder gaat gebruiken. Dit past bij een 30km weg die de Singel sinds enige jaren is. Meer informatie over het verkeersplan Spuiboulevard is te vinden op dordrecht.nl/verkeerspuiboulevard.