Ophalen grof afval verandert

Het thuis laten ophalen van grof restafval kost vanaf maandag 3 mei € 20,00 voor een afspraak. Ophalen van snoeiafval zoals takken en elektrische apparaten blijft gratis. Grof afval naar het afvalbrengstation brengen blijft zoals het is en kost niets.

Een ophaalafspraak maakt u online via www.hvcgroep.nl/grofafval. In het systeem ziet u de beschikbare ophaaldagen staan. Per afspraak kunt u een maximale hoeveelheid grof afval aanbieden. HVC berekent dit met een puntensysteem dat u ziet bij het maken van de afspraak. Wilt u meer aanbieden, dan maakt u een extra afspraak.

Afspraken in april alleen telefonisch

Tussen het moment van het maken van de afspraak en het ophalen zit maximaal 14 dagen. Wilt u in april nog gratis grof afval laten ophalen? Dan kunt u vanaf maandag 19 april hiervoor alleen telefonisch een afspraak maken via 0800 0700 (zolang er ophaaldagen beschikbaar zijn).  

Waarom betalen voor het laten ophalen van grof afval?

In grof afval zitten veel waardevolle materialen. Bij het afvalbrengstation kan al dit afval goed worden gescheiden. Daarom blijft het zelf wegbrengen van grof afval gratis.
Grof afval dat we bij u thuis ophalen is restafval en wordt grotendeels verbrand. Dat is jammer van de materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Ook kost het ophalen van grof afval geld. Er is besloten dat inwoners die van de ophaalservice gebruik willen maken ook meebetalen aan een deel van de kosten. Het ophalen van snoeiafval zoals takken en elektrische apparaten blijft gratis. Dit hoeft namelijk niet verbrand te worden en kunnen we meteen opnieuw gebruiken.

Om wegbrengen naar het afvalbrengstation gemakkelijker te maken, kunt u bij DUDO gratis een aanhanger  lenen. U reserveert deze aanhanger door te bellen naar (078) 6160778.

Meer weten?

Meer informatie over wat er is veranderd in het ophalen van afval aan huis? Kijk op de pagina: Inzamelen huishoudelijk afval is veranderd.