Agenda Dordrecht 2030

Dordrecht, een stad met bijna 140.000 inwoners. Met een bloeiende binnenstad, veel banen, gezonde bedrijven, en prachtige natuur in en om de stad. Een stad van duurzame energie. Een stad waar inwoners een goede opleiding hebben. Een stad waar mensen graag wonen. Een stad die het goede heeft behouden, maar haar zwakke plekken heeft verbeterd. Dat is onze ambitie met de Agenda Dordrecht 2030.

Investeringen

Investeringen komen van verschillende kanten. Van het Rijk, de Provincie, Europese Unie en van bedrijven. Maar vooral ook van de gemeente zelf. We kunnen zoveel investeren door de verkoop van de aandelen in Eneco. De opbrengst daarvan biedt Dordrecht een unieke kans om de kwaliteit van de stad en het welzijn van de Dordtenaren blijvend te verbeteren. Dat geld zetten we niet zomaar in. We geven het gericht uit aan onderdelen die de stad en haar inwoners sterker maken.

Ambitieplan

Het gaat om een samenhangend pakket. Elke maatregel draagt bij aan de andere. In totaal willen we ruim €295 miljoen investeren in 7 programma's. Het college legt dit ambitieplan voor aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft vorig jaar wel al ingestemd met de manier waarop wij gaan investeren.

Op onze speciale webpagina Agenda Dordrecht 2030 leggen we de programma's uit. Ook kunt u een handige infographic bekijken die laat zien hoeveel geld er naar welk programma gaat.