April

 • Burgemeester Wouter Kolff: 'Hopelijk hebben jullie genoten van een mooie zonnige Koningsdag'.

  29 april 2021
 • Start werkzaamheden kruising Singel- Stationsweg - Johan de Wittstraat

  29 april 2021

  Woensdag 5 mei starten werkzaamheden aan de kruising Singel – Stationsweg – Johan de Wittstraat. Bij de kruising komt een groene middenberm. Auto's kunnen dan niet meer van de Nicolaas Maessingel naar de Albert Cuypsingel oversteken en andersom. Fietsers en voetgangers kunnen dat wel. De verkeerslichten verdwijnen op deze plek. Het werk duurt tot en met dinsdag 11 mei.

 • Herdenken in Dordrecht

  29 april 2021

  Ook dit jaar hebben de Corona-maatregelen effect op de herdenkingen in Dordrecht.

 • Herdenking omgekomen militairen op zondag 2 mei

  28 april 2021

  Vanwege de coronacrisis kan de herdenking van 2 mei op de begraafplaats Essenhof niet doorgaan. De namen van de militairen worden dit jaar niet opgelezen, maar staan op de website van de gemeente.

 • Het regent lintjes in Dordrecht tijdens lintjesregen

  26 april 2021

  Tijdens Lintjesregen op maandag 26 april heeft burgemeester Kolff de Koninklijke onderscheidingen in Schouwburg Kunstmin uitgereikt.

 • Gemeenten dagvaarden Chemours en DuPont

  23 april 2021

  Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden dagen de chemiebedrijven Chemours en DuPont voor de rechter. De gemeenten willen dat de rechter vaststelt dat de bedrijven in strijd met de wet hebben gehandeld bij de uitstoot van de zeer zorgwekkende stoffen PFOA en GenX. En dat de bedrijven aansprakelijk zijn voor de schade die hierdoor is ontstaan en mogelijk nog ontstaat.

 • Hoe bevalt de Nieuwe Dordtse Biesbosch?

  15 april 2021

  Bent u wel eens actief in de Nieuwe Dordtse Biesbosch? Wat vindt u ervan, mist u misschien iets? Doe mee aan de enquête over dit nieuwe natuur- en recreatiegebied.

 • Eerste stap openingsplan per 28 april

  21 april 2021

  Het kabinet neemt de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april. Dat betekent onder andere dat de avondklok vervalt, terrassen overdag open mogen en dat winkels onder voorwaarden open kunnen. Belangrijk blijft wel dat we ons allemaal aan de basisregels houden: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. En dat we ons laten vaccineren, zodra dit kan.

 • Agenda Dordrecht 2030

  20 april 2021

  Dordrecht, een stad met bijna 140.000 inwoners. Met een bloeiende binnenstad, veel banen, gezonde bedrijven, en prachtige natuur in en om de stad. Een stad van duurzame energie. Een stad waar inwoners een goede opleiding hebben. Een stad waar mensen graag wonen. Een stad die het goede heeft behouden, maar haar zwakke plekken heeft verbeterd. Dat is onze ambitie met de Agenda Dordrecht 2030.

 • Burgemeester Wouter Kolff: 'Nu ziet het er toch echt naar uit dat we stap voor stap meer vrijheid krijgen'

  16 april 2021
 • Ophalen grof afval verandert

  14 april 2021

  Het thuis laten ophalen van grof restafval kost vanaf maandag 3 mei € 20,00 voor een afspraak. Ophalen van snoeiafval zoals takken en elektrische apparaten blijft gratis. Grof afval naar het afvalbrengstation brengen blijft zoals het is en kost niets.

 • Rijksoverheid: BSO mag weer open, openingsplan geeft zicht op verdere versoepelingen

  14 april 2021

  "Op dit moment zijn er 160.000 besmettelijke mensen in ons land, net zoveel als op de top van de eerste golf," aldus demissionair premier Rutte op de persconferentie van 13 april. Het kabinet verlengt daarom de geldende coronamaatregelen.

 • Paasweekend en de finishlijn in zicht

  02 april 2021

  Burgemeester Kolff blikt terug op het paasweekend van vorig jaar. En hij kijkt vooruit naar de finishlijn die in zicht is.