Probeer gratis een elektrische bakfiets

Dordtenaren kunnen nu 5 dagen lang gratis een e-bakfiets uitproberen. De e-bakfiets staat bij het Kinderdagverblijf Mijn Tweede Thuis aan het Sweelinckplein. Iedereen kan de e-bakfiets online reserveren.

U reserveert de e-bakfiets via ways2go.nl. Voorlopig is de e-bakfiets alleen bij Mijn Tweede Thuis op te halen en terug te brengen. Het gaat om een proef van Rijkswaterstaat. Als dit een succes is, dan komen er meer locaties. 

Gratis uitproberen

Het uitproberen van de e-bakfiets is een uitbreiding op het aanbod om gratis een e-bike uit te proberen. Die actie loopt al langer en Rijkswaterstaat heeft deze verlengd. Veel Dordtenaren maakten er al gebruik van. Een elektrische fiets is namelijk een mooie vervanging voor de auto. Een aantal mensen gaf aan een e-bike niet praktisch te vinden, omdat ze daarmee hun kinderen niet weg kunnen brengen. Daarom is de e-bakfiets nu toegevoegd om uit te proberen.

Op de fiets naar het werk

Rijkswaterstaat is gestart met het groot onderhoud aan de N3. Tijdens de werkzaamheden ontstaan onvermijdelijk files en vertraging. Fietsen naar het werk is dan een prima vervanging van de auto. Naast het gratis uitproberen van een e-bike, biedt Rijkswaterstaat ook een kortingsactie aan. Als u een fiets of e-bike koopt om te gebruiken voor woon-werkverkeer, dan kunt u korting krijgen van € 300,-. De actievoorwaarden vindt u op ways2go.nl