Komende week meer goederentreinen over spoor in Dordrecht

Komende week rijden weer meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden op het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een 3de spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.

Door de werkzaamheden aan het 3de spoor is de Betuweroute zaterdag 19 en zondag 20 september geheel buiten gebruik. Van maandag 21 tot en met zondag 27 september is maar beperkt vervoer over de Betuweroute mogelijk.

Wat betekent dit voor de omgeving?

Dit betekent dat komende week meer goederentreinen via Dordrecht rijden richting het zuiden en de Brabantroute. De omgeving kan hierdoor met meer geluid en trillingen te maken krijgen.

Meer informatie

De werkzaamheden aan het 3de spoor in Duitsland zijn in 2016 begonnen en duren nog een aantal jaar. De komende jaren wordt daarom vaker het goederenvervoer richting Duitsland via de Brabantroute omgeleid. Heeft u een vraag of een klacht? Bel dan 0800 - 7767245, elke werkdag tussen 8.00 en 18.30 uur (en 24/7 voor urgente meldingen). Meer informatie vindt u op de website van ProRail.