Coronamaatregelen parkeren blijven geldig

Het kabinet heeft opgeroepen om ook de komende tijd nog zoveel mogelijk thuis te werken. Daarom verlengt de gemeente de tijdelijke maatregelen rond parkeren.

Het gaat om de volgende tijdelijke parkeermaatregelen.

Geen parkeersectoren

De parkeersectoren in het centrum gelden tijdelijk niet. Heeft u een parkeervergunning? Dan kunt u hierdoor parkeren in een veel groter gebied. Zo hebben ondernemers en mensen die niet thuis kunnen werken meer mogelijkheden om een parkeerplek te vinden. Het opheffen van de sectorindeling geldt alleen voor vergunninghouders. De bezoekersregeling en de mantelzorgregeling blijven verbonden aan een sector. De normale parkeerregels en het betaald parkeren blijven gewoon gelden. Parkeervergunningen gelden niet op plekken voor kort parkeren.

Parkeerterrein Weeskinderendijk gratis

Langer dan 24 uur parkeren op het parkeerterrein Weeskinderendijk blijft nog tijdelijk gratis. Normaal gesproken betaalt u als u langer dan 24 uur op dit terrein parkeert. Hiermee gaan we ongewenst lang parkeren tegen. Op dit moment werken meer mensen thuis. Daardoor staan auto's langer op het parkeerterrein. Met deze tijdelijke regeling hoeven parkeerders niet elke dag naar het terrein om hun kenteken opnieuw aan te melden. 

Zolang de overheid adviseert om zoveel mogelijk thuis te werken, blijven de coronamaatregelen voor parkeren geldig.