September

 • Extra maatregelen voor Zuid-Holland Zuid om virus in te dammen

  25 september 2020

  Vanaf 27 september 18.00 uur gelden er extra maatregelen voor de regio Zuid-Holland Zuid, dat is vandaag in samenwerking met het kabinet besloten. In deze regio gaat de situatie van waakzaam naar zorgelijk. Het aantal besmettingen loopt stevig op.

 • Burgemeester Wouter Kolff: We moeten het echt stoppen en wel nu!

  25 september 2020
 • Nieuw: probeer een e-bike bezorgservice

  21 september 2020

  Het is al een tijd mogelijk om 5 dagen lang een e-bike uit te proberen. Veel Dordtenaren maken daarvan gebruik. Er is nu een nieuwe service gestart. Lukt ophalen in een fietsenwinkel niet? Dan is het mogelijk de fiets op het werk te laten bezorgen.

 • Pollers weg uit binnenstad

  21 september 2020

  Maandagochtend 21 september is gestart met het weghalen van de pollers in de binnenstad. Die zijn sinds 1 juli niet meer nodig. Camera's controleren nu of auto's, bussen en vrachtwagens het gebied in mogen rijden.

 • Verscherping coronamaatregelen in deel van Nederland

  18 september 2020

  Op 18 september maakten premier Rutte en minister De Jonge nieuwe, aanvullende maatregelen bekend om verdere verspreiding van het coronavirus in een deel van Nederland te voorkomen. De maatregelen gelden voor 6 Veiligheidsregio’s: Rotterdam-Rijnmond, Hollands-Midden, Utrecht, Haaglanden, Amsterdam-Amstelland en Kennemerland en gaan in op zondag 20 september om 18.00 uur.

 • Komende week meer goederentreinen over spoor in Dordrecht

  17 september 2020

  Komende week rijden weer meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden op het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een 3de spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.

 • Aanpassing noodverordening

  16 september 2020

  De noodverordening van 21 augustus is aangepast voor jongeren in het leerling- en doelgroepenvervoer. Deze nieuwe noodverordening geldt vanaf 16 september 2020.

 • Burgemeester Wouter Kolff: het wordt heerlijk nazomer weer

  11 september 2020
 • Beste Dordtenaren, het wordt lekker nazomerweer.

  11 september 2020
 • Let op! Maak geen afspraak via www.afspraakloket.nl

  08 september 2020

  Bij verschillende gemeenten in Nederland komen klachten binnen van inwoners die zijn opgelicht door de website www.afspraakloket.nl.

 • Renovatie festivalterrein Wantijpark

  03 september 2020

  Maandag 7 september start de renovatie van het festivalveld in het Wantijpark. We verbeteren de waterafvoer en de stevigheid zodat het veld beter geschikt is voor festivals. Het renovatiewerk duurt 4 tot 6 weken. Het park, met het speelterrein en de kinderboerderij, blijft bereikbaar.

 • Probeer gratis een elektrische bakfiets

  02 september 2020

  Dordtenaren kunnen nu 5 dagen lang gratis een e-bakfiets uitproberen. De e-bakfiets staat bij het Kinderdagverblijf Mijn Tweede Thuis aan het Sweelinckplein. Iedereen kan de e-bakfiets online reserveren.

 • Coronamaatregelen parkeren blijven geldig

  02 september 2020

  Het kabinet heeft opgeroepen om ook de komende tijd nog zoveel mogelijk thuis te werken. Daarom verlengt de gemeente de tijdelijke maatregelen rond parkeren.