Hotelplan Vrieseplein ligt stil, binnengebied wordt parkeerterrein

De gemeente gaat het binnengebied tussen Vrieseweg en Blekersdijk inrichten als parkeerterrein. Aan de kant van het Vrieseplein komen tijdelijke parkeerplaatsen. Het plan voor de bouw van een hotel is stilgelegd door de projectontwikkelaar. De gemeente wil nu niet langer wachten met de herinrichting van het nu rommelige binnengebied. Het plan voor een hotel is hiermee niet van de baan.

De huidige staat van het parkeerterrein is velen al jaren een doorn in het oog. De gemeente heeft vanwege de plannen voor het hotel gewacht met de herinrichting van het gebied. Nu de bouw van het hotel opnieuw wordt uitgesteld wil de gemeente niet langer wachten. De geplande parkeerplaats aan de achterkant komt er nu toch. Op de plek van het hotel komt een tijdelijke parkeerruimte.

Het werk begint in de herfstvakantie, vanaf 19 oktober. Zo is het werk op het terrein nabij School Vest zo veel mogelijk klaar voordat de school weer begint. Vergunninghouders moeten tijdelijk gebruik maken van andere parkeerplaatsen. Naar verwachting is het parkeerterrein voor de kerstdagen klaar.