Burgemeester Wouter Kolff: We moeten het met elkaar doen! Schouders eronder en blijven gaan!


Beste Dordtenaren,

Ik kijk enorm uit naar de dag dat ik hier op deze plek kan melden dat we de coronamaatregelen weer kunnen versoepelen. Dat zou betekenen dat de jongeren onder ons weer lekker hun gang kunnen gaan en doen wat ik op die leeftijd deed. Ik kan dat best zeggen, want ik heb mij altijd keurig gedragen natuurlijk;-)

Het zou betekenen dat we weer meer persoonlijk contact kunnen hebben met de ouderen onder ons. Heel veel mensen zitten eenzaam thuis omdat bijvoorbeeld de bezoekmogelijkheden beperkt zijn. Het zijn overigens zeker niet alleen ouderen die eenzaam kunnen zijn.Het zou ook betekenen dat de horecaondernemers weer klanten welkom kunnen heten en we allemaal kunnen genieten van al dat lekkers wat wordt opgediend.

Als de maatregelen versoepeld worden, betekent het ook dat zorgpersoneel weer een beetje op adem kan komen. Naast het harde werken voor al die mensen die dat nodig hebben, krijgen zij helaas ook steeds vaker te maken met agressief gedrag. Heel veel zorgmedewerkers hebben te maken gehad met scheldpartijen, bedreigingen maar ook spugen en zelfs slaan. Te bizar voor woorden. Als je ziet dat zorgmedewerkers uitgescholden of bedreigd worden, treed daar dan tegen op en help elkaar. We hebben elkaar hard nodig.

Volgende week horen we waarschijnlijk meer over hoe we er met zijn allen voorstaan. Voorlopig kunnen we nog niet verslappen. We moeten doorgaan. Dus hoe leuk het ook is, sla Halloween dit jaar een keertje over. Zoek elkaar niet op maar bel, mail, Facetime of app elkaar. En denk dan vooral ook aan die persoon waarvan je weet dat het even niet mee zit.

Dordtenaren, we zitten met z'n allen op hetzelfde eiland. Een geweldig eiland met normaal gesproken van alles en nog wat te beleven. De winkels, horeca, prachtige wijken, veel groen en een historische binnenstad waar menig stad jaloers op is.

Ik kijk er enorm naar uit om hier weer samen met jullie van te kunnen genieten. Daar hebben we alle eilandbewoners voor nodig. We moeten het met elkaar doen! Schouders eronder en blijven gaan. We weten waar we het voor doen.

Burgemeester Wouter Kolff