Begroting 2021, zelfde koers maar een nieuwe blik

Om sterk uit de huidige crisis te komen blijft Dordrecht investeren in een betere toekomst. Dat is de belangrijkste boodschap van het college in de begroting voor 2021. Het college wil blijven investeren in een sterker en veerkrachtiger Dordrecht.

Ze houden daarbij vast aan de koers die is uitgezet richting Dordrecht 2030. Met een groei richting 140.000 inwoners. Het college doet dat wel met een nieuwe blik. Dit vanwege de gevolgen van de coronacrisis voor bewoners, ondernemers en organisaties in de stad.

De coronacrisis maakt duidelijk hoe snel omstandigheden kunnen veranderen. Dat vraagt om een weerbare en wendbare stad. Wij helpen Dordtenaren zoveel mogelijk om door deze tijd te komen. Ook de inzet op werkgelegenheid is belangrijk. Zoals het creëren van nieuwe banen in onze stad. Zo geven we inwoners de kans om weer aan de slag te kunnen. Het DistriPark Dordrecht levert daar een grote bijdrage aan.

Meer informatie

Wilt u weten wat er nog meer in de begroting staat en waar we in gaan investeren? Kijk dan op de speciale website voor de begroting 2021.