6 oktober Dag van Bezinning

De coronacrisis staat voor velen van ons voor een zeer moeilijke periode in ons leven. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden. Sommigen van ons verliezen hun baan en feesten gaan niet door.

Er zijn sinds de uitbraak ook veel hartverwarmende initiatieven ontstaan waardoor we hebben laten zien er voor elkaar te zijn. Het leven ziet er anders uit dan een jaar geleden. In de afgelopen zeven maanden is veel gebeurd. Er kwam een landelijke aanpak met maatregelen om het virus te bestrijden. Tijdens de zomermaanden kon er weer meer maar nu gaat het niet goed met de ontwikkelingen rondom het virus. We moeten alles op alles zetten om het virus weer onder controle te krijgen.

Dag van Bezinning

De landelijke overheid trapt vanaf vandaag een periode af waarin we aandacht voor elkaar hebben. Aandacht voor elkaars verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen die mensen ervaren door het coronavirus. Maar het wordt ook een tijd waarin we vooruit kunnen kijken. Elkaar helpen om er samen weer bovenop te komen.

Dordrecht

Ook in Dordrecht staan we de komende periode stil bij de gevolgen van de coronacrisis. We bereiden een herinneringsmoment voor en onthullen later dit jaar een tastbaar gedenkteken ergens op een locatie in de binnenstad. Meer informatie daarover volgt.