• Scrooge Live in Dordrecht

23 oktober 2020

Dordrecht is opnieuw het decor van een groots televisie spektakel. Na de Sinterklaasintocht, Koningsdag en The Passion is Dordrecht nu de plek voor Scrooge Live.

• Duurzame toekomst zonder aardgas, denkt u mee?

21 oktober 2020

In welke buurt beginnen we met de voorbereidingen voor aardgasvrij wonen? Wat zijn de alternatieven per wijk en hoe pakken we het aan? Daar denken we als gemeente nu al over na. Denkt u ook mee? Geef aan wat u belangrijk vindt en waar wij rekening mee moeten houden bij de overstap naar aardgasvrij wonen.

• Gratis mondkapjes voor minima

27 oktober 2020

Vanaf verschillende plekken in de wijken verspreiden vrijwilligers gratis mondkapjes voor minima.

• Nieuwe noodverordening

15 oktober 2020

Vanaf woensdag 14 oktober, 22.00 uur, geldt in de regio Zuid-Holland Zuid een nieuwe noodverordening.

• Wantijbrug 2 weekenden dicht in herfstvakantie

12 oktober 2020

De Wantijbrug in de N3 is allebei de weekenden van de herfstvakantie dicht. Rijkswaterstaat sluit de N3 dan af in beide richtingen tussen de Merwedestraat en de Provincialeweg. De weg is dicht van vrijdagavond 16 oktober 22.00 uur tot maandagochtend 19 oktober 5.00 uur. Het weekend erna van vrijdagavond 23 oktober tot maandagochtend 26 oktober. Aannemer Boskalis start beide keren op vrijdagavond 21.00 uur met het afsluiten van op en afritten.

• Burgemeester Wouter Kolff: Ik word echt verdrietig van die cijfers

09 oktober 2020
  • Begroting 2021, zelfde koers maar een nieuwe blik

08 oktober 2020

Om sterk uit de huidige crisis te komen blijft Dordrecht investeren in een betere toekomst. Dat is de belangrijkste boodschap van het college in de begroting voor 2021. Het college wil blijven investeren in een sterker en veerkrachtiger Dordrecht.

• Hotelplan Vrieseplein ligt stil, binnengebied wordt parkeerterrein

07 oktober 2020

De gemeente gaat het binnengebied tussen Vrieseweg en Blekersdijk inrichten als parkeerterrein. Aan de kant van het Vrieseplein komen tijdelijke parkeerplaatsen. Het plan voor de bouw van een hotel is stilgelegd door de projectontwikkelaar. De gemeente wil nu niet langer wachten met de herinrichting van het nu rommelige binnengebied. Het plan voor een hotel is hiermee niet van de baan.

• Sneller door groen met Schwung

06 oktober 2020

Minder stoppen bij fietsverkeerslichten? Het kan met de Schwung app. Fietsers in Dordrecht met de app op hun mobiele telefoon kunnen makkelijker doorfietsen. De Schwung app laat een fietsverkeerslicht eerder weten dat er een fietser aan komt. De app 'drukt' alvast op het knopje bij het verkeerslicht. Daardoor is de kans groter om meteen, sneller of langer groen licht te krijgen.

• 6 oktober Dag van Bezinning

06 oktober 2020

De coronacrisis staat voor velen van ons voor een zeer moeilijke periode in ons leven. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden. Sommigen van ons verliezen hun baan en feesten gaan niet door.

• Hoogwaterseizoen is begonnen

06 oktober 2020

Van oktober tot en met maart is het ‘stormseizoen’. Dan is de kans op hoogwater groter dan in de rest van het jaar. Als het water rondom het eiland van Dordrecht heel hoog wordt, merken we dat vooral in de binnenstad.

• Gemeenteraad Dordrecht vergadert weer digitaal vanwege corona

05 oktober 2020
  • Opruimdagen uitgesteld

02 oktober 2020

De maatregelen rond het coronavirus hebben gevolgen voor de opruimdagen die we in oktober hadden gepland.

• Problemen met de verhuurder? Meld het!

02 oktober 2020

Dordrecht heeft sinds kort een Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag. Hier kun je als huurder klachten melden over ongewenst gedrag van je particuliere verhuurder.