• Wantijbrug kan weer tientallen jaren mee

30 november 2020

Na een renovatie van iets meer dan 11 maanden is de Wantijbrug echt klaar. Rijkswaterstaat heeft de kleppen van de brug vervangen voor zwaardere kleppen met geluiddempende onderkant.

• Proefparkeerplek voor fietsen bij de Kalkhaven

26 november 2020

Op de Keizershof bij de Kalkhaven staat sinds kort een zogenoemd fietsvlonder. Een verplaatsbaar fietsenrek dat plek biedt aan 10 fietsen.

• Stop geweld tegen vrouwen

25 november 2020

Heeft u het al gezien? Het Stadhuis, de Grote Kerk, The Movies en Museum Dordrecht zijn oranje verlicht. Dat is voor Orange the World, een internationale campagne tegen (huis)geweld tegen vrouwen.

• Doe mee met de isolatieactie

24 november 2020

Goede isolatie zorgt voor een prettig huis dat warm is in de winter en koel in de zomer. Daarom organiseert de gemeente samen met het Regionaal Energieloket een actie om het isoleren van uw muren en vloer voor u goedkoper en makkelijk te maken.

• Gedeeltelijke lockdown gaat verder, maatregelen blijven nodig om elkaar te beschermen

17 november 2020

Het aantal coronabesmettingen daalt. Premier Rutte gaf in de persconferentie op 17 november aan dat de cijfers nog steeds te hoog zijn, maar de trend is dalend.

• Burgemeester Wouter Kolff: Dordtenaren, hou vol!

13 november 2020
  • Geld van het Rijk voor huisvesting kwetsbare jongeren

12 november 2020

Dordrecht krijgt 1,4 miljoen euro van het Rijk voor huisvesting van kwetsbare jongeren en starters in het Leerpark.

• Extra hulp voor peuters met een taalachterstand

10 november 2020

Peuters in de kinderopvang met een taalachterstand krijgen extra ondersteuning. Zij mogen zes uur langer naar de kinderopvang. Daardoor hebben ze meer tijd om de taal beter te leren. Deze verandering komt door de nieuwe wet op de kinderopvang. De wet gaat in op 1 januari 2021.

• Ontwerp Omgevingsvisie Dordrecht 1.0

10 november 2020

In 2022 wordt de Omgevingswet ingevoerd. Met deze wet zijn wij verplicht om een Omgevingsvisie te maken. In een Omgevingsvisie omschrijven we doelen voor het ruimtelijke gebied van Dordrecht.

• Nieuwe aansluiting van de A16 op de N3 is klaar

06 november 2020

Het laatste stuk van de parallelbaan langs de A16 is nu ook open. De nieuwe aansluiting A16/N3 van Rijkswaterstaat is daarmee officieel klaar. Het verkeer van de N3 naar de A16 stroomt daardoor veel beter door.

• Werk aan Eulerlaan

06 november 2020

Het is belangrijk dat de wegen in een goede conditie blijven. Daarom werkt de gemeente bijna het hele jaar door aan het onderhoud.

• Geef uw mening over de nieuwe beleidsnota prostitutie- en seksbranche

05 november 2020

Het college van burgemeester en wethouders stelt een wijziging voor van de het beleid over de prostitutie- en seksbranche. U kunt hierover uw mening geven van woensdag 4 november tot en met dinsdag 15 december 2020.

• Gedeeltelijke lockdown aangescherpt, premier Rutte roept op naar elkaar om te zien

04 november 2020

“In de zorg is het nog te veel pompen of verzuipen,” aldus minister-president Rutte die op 3 november samen met minister De Jonge aanvullende maatregelen aankondigde. Deze maatregelen komen bovenop de gedeeltelijke lockdown die geldt sinds 13 oktober en gaan in vanaf woensdagavond 4 november om 22.00 uur. Vooralsnog gelden de aanvullende maatregelen voor een periode van 2 weken, dus tot 18 november.

• Welk Dordtse bedrijf verdient De Groene Pluim?

03 november 2020

Organisaties of bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. En daarvoor is er de Groene Pluim. Kent u, of bent u een bedrijf die zich inzet voor duurzaamheid of sociaal ondernemen? Meldt u aan, of draag iemand voor via www.degroenepluim.nl

• Proef met bodycams voor handhavers

02 november 2020

Dordrecht is een proef gestart met bodycams voor handhavers.