Ook komend weekend A16 afgesloten

Rijkswaterstaat werkt ook komend weekend aan de A16 richting Breda. De weg is dicht tussen oprit (21) Dordrecht-Centrum en knooppunt Klaverpolder.

Van vrijdag 15 mei 20.00 uur tot maandag 18 mei 05.00 uur is de weg afgesloten. Tijdens het werk zijn de verzorgingsplaats De Zuidpunt en het tankstation afgesloten. Dit geldt ook voor oprit (21) Dordrecht-Centrum en op- en afrit (20) ’s Gravendeel richting Breda.

Let op: de aannemer start al vanaf 19.00 uur met het afsluiten van verschillende op- en afritten naar de A16 zoals bij knooppunt Ridderster. Ook de aansluiting van de A15 vanuit Gorinchem richting A16 gaat al voor 20.00 uur dicht. En vanaf 19.30 uur is ook de linkerbuis van de Drechttunnel dicht. Rijkswaterstaat vervangt dit weekend onder meer het asfalt. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten.

Hoe rijdt u om?

De omleidingen staan aangegeven met borden.

  • Verkeer vanuit Rotterdam richting Dordrecht kan tot Dordrecht-Centrum rijden. De bedrijventerreinen zijn vanaf daar bereikbaar via de Mijlweg en de Rijksstraatweg.
  • Verkeer richting Breda rijdt om via de A15 en A27.
  • Verkeer richting Antwerpen rijdt om via de A29.
  • Verkeer vanuit de Kiltunnel richting Breda rijdt om via de N3, A15 en A27.
  • Vanuit Dordrecht richting Breda rijden kan via de N3, A15 en A27.

Fietsbrug Amstelwijck

De fietsbrug Amstelwijck is dit weekend niet afgesloten. U kunt gebruik maken van de fietsbrug en hoeft niet om te fietsen.

Meer informatie

Weten hoe druk het verkeer is in en rond Dordrecht? Op Dordrechtonderweg.nl ziet u de actuele situatie. Ook vindt u daar meer informatie over omleidingen.

Kijk voor vragen of opmerkingen over de werkzaamheden op de pagina van de geplande werkzaamheden: www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden. Of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).