Activiteiten Dordrecht 800 jaar stad naar 2021

De activiteiten van Dordrecht 800 jaar stad schuiven vanwege de coronacrisis door naar 2021. Door het verbod tot 1 september zijn er al veel evenementen uitgesteld of geheel afgelast. De gemeente wil voorkomen dat de viering van 800 jaar stad versnipperd wordt.

In 2020 is het 800 jaar geleden dat Dordrecht stadsrechten kreeg. Veel organisaties in de stad hebben activiteiten bedacht om dat te vieren. Wethouder Piet Sleeking: "Die geven we graag de kans om hun activiteit in 2021 uit te voeren. We kijken met de organisatoren naar maatwerk-oplossingen. Daarbij kijken we ook hoe we de herdenking van 600 jaar Sint-Elisabethsvloed een plaats in het programma kunnen geven."

66 Plannen

Voor de activiteiten konden organisatoren subsidie aanvragen. De adviescommissie heeft de laatste groep aanvragen beoordeeld. Dat is gebeurd voordat de gemeente tot uitstel besloot. De aanvragers krijgen binnenkort bericht of ze subsidie krijgen. Voor deze termijn is 75.000 euro subsidie beschikbaar. Voor Dordrecht 800 jaar stad zijn in totaal 142 plannen ingediend. Daarvan hebben 66 plannen subsidie gekregen voor in totaal 600.000 euro.

Levendigheid

Het is nu nog niet bekend wat na 1 september mogelijk is voor evenementen. Wethouder Maarten Burggraaf: "Dat is nu nog afwachten. Als het weer kan, willen we uiteraard graag weer levendigheid in de stad. Dat is ook belangrijk voor de horeca die het nu ongekend zwaar heeft. Met het doorschuiven van Dordrecht 800 jaar stad voorkomen we dat er in het najaar veel evenementen tegelijkertijd zijn."