Vervanging pollers enige tijd uitgesteld

De vervanging van de pollers op 1 april door een systeem met kentekenherkenning is enige tijd uitgesteld. Door de situatie met het coronavirus is deze datum niet meer haalbaar. Een nieuwe datum voor invoering is op dit moment niet te geven.

In de nieuwe situatie beoordeelt een BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) de overtredingen. Door de aangescherpte maatregelen zijn de trainingen voor de BOA's uitgesteld. Daarnaast is er een groep belanghebbenden die voor de aanvraag van een ontheffing naar de Stadswinkel moet komen. Bijvoorbeeld omdat zij de aanvraag niet via internet kunnen of willen doen. De Stadswinkel voert op dit moment alleen (wettelijke) taken uit die niet kunnen wachten.  Het aanvragen van de ontheffing autoluw gebied hoort hier niet bij. Het is belangrijk dat iedereen op tijd een ontheffing in huis heeft voordat het systeem verandert. Dat kan de gemeente nu niet garanderen.

Verlengen

De gemeente wil het systeem met kentekenherkenning natuurlijk zo snel mogelijk gebruiken. Op dit moment is nog niet te zeggen wanneer dat is. De pollers blijven vanaf 1 april nog in gebruik. Ze gaan dan nog niet naar beneden, omdat de controle op ontheffingen dan nog niet mogelijk is. We verlengen de toegangspassen en transponders van ontheffinghouders, die nu geldig zijn tot 1 april, zo lang als nodig is. Ook voor ontheffinghouders die nog geen nieuwe ontheffing hebben aangevraagd. Het digitaal aanvragen van een nieuwe ontheffing blijft mogelijk. Ontheffinghouders ontvangen snel meer informatie. De pollercentrale blijft nog in bedrijf.

Meer informatie

Alle informatie over het vervangen van de pollers is te vinden op dordrecht.nl/autoluw.