Oproep burgemeester: Let op elkaar

Beste Dordtenaren,

Vandaag heeft het kabinet extra maatregelen genomen in de aanpak van het Coronavirus. De aanpak is in een nieuwe fase terecht gekomen.

Ik begrijp dat deze aanvullende maatregelen grote gevolgen hebben voor het openbare leven, voor ons werk en de thuissituatie. Ik roep iedereen nogmaals op om op elkaar te letten. Ik ben er echt van overtuigd dat dit zo'n moment is waar wij Dordtenaren het beste uit onszelf naar boven halen.

Natuurlijk is het heel heftig voor ondernemers, vrijwilligers en organisaties maar we moeten met elkaar voorkomen dat het Coronavirus zich nog verder verspreidt. Daar moeten we allemaal aan meewerken.

We rekenen echt op de wijsheid en verantwoordelijkheid van iedereen om te voorkomen dat er onnodig slachtoffers vallen en de zorg overbelast raakt.

Laten we hopen dat alle nu getroffen maatregelen bijdragen aan een spoedig herstel van de normale gang van zaken.
We blijven u de komende periode vanzelfsprekend informeren.

Let goed op ouderen, alleenstaanden en kwetsbaren in uw omgeving!

Wouter Kolff
Burgemeester Dordrecht