Openbare gelegenheden in onze stad en maatregelen coronavirus

De aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus hebben gevolgen voor publieksaccommodaties in onze stad, zoals Weizigt, Essenhof en de Sportboulevard. We zetten er een aantal op een rij.

Vanaf 16 maart zijn scholen en kinderdagopvang gesloten. Cafés, restaurants, sportkantines, sport- en fitness-clubs zijn gesloten vanaf 15 maart 18.00 uur.

Bibliotheek

Bibliotheek Aan Zet heeft een aangepaste dienstverlening. Als bibliotheeklid kunt u altijd online boeken en luisterboeken lenen. Op gezette tijden kunt u gereserveerde boeken afhalen in de stadsbibliotheek. De bibliotheek bezorgt in sommige gevallen ook boeken aan huis. Bijvoorbeeld bij kwetsbare doelgroepen en mensen met vitale beroepen. Meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl/haal-de-bieb-in-huis en www.debibliotheekaanzet.nl/virtuele-vestiging.

Duurzaamheidscentrum Weizigt 

Duurzaamheidscentrum Weizigt ontvangt dagelijks, zeker met goed weer, flink wat bezoekers. Daardoor kan Weizigt niet garanderen dat er altijd minder dan 100 mensen tegelijk aanwezig zijn, zoals de rijksoverheid voorschrijft. Het terrein, waaronder de Stadsboerderij, is daarom tot en met 6 april gesloten voor publiek. Uiteraard worden de dieren wel gewoon verzorgd. Alle activiteiten die Weizigt tot en met 6 april op de planning heeft staan, worden geannuleerd of verschoven. De geboekte lessen voor basisschoolgroepen van maximaal 30 kinderen plus docent gaan wel door op het terrein. 

Essenhof 

Begraafplaats Essenhof is geopend voor uitvaarten. Ook voor uitvaartplechtigheden geldt dat het aantal genodigden onder de 100 personen moet blijven. We snappen dat dit een moeilijke maatregel is bij het afscheid nemen van een dierbare, maar helaas is het onvermijdelijk ook voor uitvaarten dit maximum aan te houden. Essenhof heeft hierover het contact met uitvaartondernemers

Wijkaccommodaties

In wijkaccommodaties of buurtcentra vinden vaak kleinschalige bijeenkomsten plaats. Die worden bezocht door diverse en deels ook kwetsbare groepen. We moeten met elkaar alles op alles zetten om de verspreiding van het virus te beperken en onze kwetsbare inwoners te beschermen. Daarom is besloten om per direct alle activiteiten door gebruikers van de wijkaccommodaties tijdelijk stop te zetten. Alle reserveringen worden kosteloos geannuleerd. Gebruikers zijn geïnformeerd. 

Evenementen en voorstellingen

VVV Dordrecht informeert op de website en social mediakanalen over afgelasting van evenementen/voorstellingen. Ook informeren zij over sluiting of beperkingen van andere publieksaccommodaties en attracties in de stad. Het advies is om altijd op de website van de locatie te kijken voor de laatste informatie.

Sociale dienst

De sociale dienst Drechtsteden past haar dienstverlening aan. Reizen met de Drechthopper wordt ten stelligste afgeraden, tenzij er sprake is van een zeer dringende reden. De Wijkhoppers rijden niet.

Biesbosch

Het bezoekerscentrum van de Biesbosch is vanaf zaterdag 14 maart ook gesloten. Ook excursies van Staatsbosbeheer en Biesboschcentrum Dordrecht zijn geannuleerd. De Biesbosch zelf blijft natuurlijk toegankelijk. Neem met vragen per e-mail contact op met het Biesboschcentrum.

Fietsenstalling

De openbare fietsenstallingen Achterom (Raamstraat) en Statenplein (Kolfstraat) zijn tot en met 6 april gesloten. 

Tot en met 6 april

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 6 april. We houden de ontwikkelingen scherp in de gaten en waar nodig passen we maatregelen aan.