Hoe kunt u anderen helpen? Hoe kunt u hulp krijgen?

Hoe kunt u anderen helpen? Hoe kunt u hulp krijgen?
Het coronavirus heeft grote impact op onze samenleving. Maar een crisis haalt vaak ook het beste in mensen naar boven. Verspreid over de stad zijn er verschillende initiatieven ontstaan waar inwoners hun hulp aanbieden.


Hier vindt u een overzicht van de initiatieven die er nu zijn in Dordrecht. U kunt bij deze initiatieven terecht om uw hulp aan te bieden of juist om hulp te vragen. 

Hulplijn Dordt 

Op de website Hulplijn Dordt en via de hulplijn 078 - 200 10 79 kunnen mensen terecht voor praktische hulp. Denk daarbij aan een boodschap thuis laten bezorgen of een praatje als u even uw hart wilt luchten. De hulplijn Dordt brengt de hulpvrager in contact met een buurtgenoot die hem of haar kan helpen. Ook kunnen hulpbieders zich hier aanmelden. 

Heel Dordt Belt 

Netwerk Dordtse Helden heeft een actie opgezet waarin jongeren zich kunnen opgeven om mensen die tot de risicogroep behoren, te bellen voor een praatje. Bekijk hun oproep op de facebookpagina Dordtse Helden.

Het platform Wehelpen

Het platform is een plek waar u een hulpvraag kunt plaatsen. Maar ook waar u uw hulp kunt aanbieden. Naast de website www.wehelpen.nl kunt u ook gebruik maken van de app Whapp. Deze app brengt lokale hulpvragen en aanbod bij elkaar. 

Drecht Matcht van SPUI93

Op de website van Drecht Matcht kunt u een hulpvraag plaatsen of uw hulp aanbieden. Medewerkers van SPUI93 nemen contact met uw op om een passende match te vinden. Bekijk hun oproep op www.drechtmatcht.nl.

Stichting MBO Dordrecht

De stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) Dordrecht is een actie gestart voor het bedrijfsleven. Dit doen zij niet alleen maar in samenwerking met Stichting Anders, Netwerk Dordtse Helden, INZET078! en Stichting Present Dordrecht-Papendrecht. Bekijk de flyer.

Facebookgroep Dordt voor elkaar

Er is een facebookgroep gemaakt door en voor inwoners van Dordrecht: Coronahulp Dordrecht - Dordt voor elkaar . Heeft u hulp nodig of bent u gezond en wilt u zelf helpen? Dan kunt u een oproep doen in deze facebookgroep. 

Facebookgroep #SDDHelpt

Er zijn al een hoop mooie initiatieven ontstaan in de Drechtsteden waar mensen hun hulp aanbieden. De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) wil die hulp graag verbinden aan inwoners die dit goed kunnen gebruiken. Daarvoor hebben zij de facebookgroep #SDDHelpt gemaakt. 

Doe mee met Toppie

Facebookpagina met activiteiten voor kinderen voor in en rond het huis. Met iedere schooldag om 10.00 uur een nieuwe tip op het gebied van sport, spel, natuur, cultuur of gezondheid: Doe mee met Toppie op Facebook.

Vogeltjesnest

Op de Facebookpagina van het Vogelnest delen bewoners van de Vogelbuurt tips met elkaar. Daarnaast maken ze de Vogeltjeskrant, een buurtkrant met berichten van bewoners. Zo hebben deze buurbewoners toch contact met elkaar. Zie: www.facebook.com/VogelnestDordrecht