Geboorteaangifte kan nu ook digitaal

Kersverse ouders kunnen nu ook digitaal de geboorte van hun kind aangeven. Zij kunnen dat vanuit huis doen en dat is in deze tijden van sociale afstand wel zo fijn. De geboorte van een kind geeft u binnen 3 dagen aan. Dat doet u in de gemeente waar uw kind is geboren.

Vanaf dinsdag 31 maart kan dat ook via het digitale geboorteloket van de gemeenten Dordrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht en Zwijndrecht. In de gemeenten Hardinxveld-Giessendam en Papendrecht is het digitale geboorteloket vanaf 6 april te gebruiken.

Het digitale geboorteloket is 24 uur per dag open. Digitale aangifte kunt u doen op onze geboorteaangifte-pagina.

Geboorteaangifte

Een geboorteaangifte kan alleen digitaal worden gedaan als één van beide ouders de Nederlandse nationaliteit heeft. Ook moeten beide ouders in dezelfde gemeente wonen. Daarnaast is een geboorteverklaring van een arts of verloskundige nodig. Inloggen gaat via DigiD van één van de ouders. Als er sprake is van erkenning vooraf, dan is er ook een akte ven erkenning nodig. In alle andere gevallen moet u persoonlijk aangifte doen bij uw gemeente. Let op: door het coronavirus is de Stadwinkel beperkt open. U kunt alleen op afspraak langskomen. Bel daarvoor met 14 078 of maak een afspraak via de website van de gemeente.

Geboorteloket Rhena voorlopig gesloten

Door de aangescherpte maatregel rondom het coronavirus is het Geboorteloket Rhena van het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht voorlopig gesloten.